Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckyn tulevaisuus on puhuttanut Saksassa jo todella pitkään. Jatkosopimusta Eintracht Frankfurtin kanssa on odoteltu viime kaudesta lähtien, mutta koska sellaista ei ole syntynyt, on maisemanvaihtoa pidetty selvänä. Viimeistään tällä kaudella Hradecky on noussut Bundesliigan aivan eturivin torjujaksi, ja ottajia ilmaiseksi saatavalle huippuvahdille on varmasti.

Äskettäin Hradecky teki ottelussa Werder Bremeniä vastaan kohtalokkaan virheen, joka sai median spekuloimaan sillä, että siirtokuviot häiritsevät suomalaisen keskittymistä. Hradecky kuitenkin kiistää moiset puheet, ja vakuuttaa olevansa yhä entisensä.

– Ei ajatusten kasaaminen sen mokan jälkeen helppoa ollut. En ollut pitkään aikaan maksanut joukkueelle sarjapisteitä omalla virheelläni, Hradecky myöntää Bildin haastattelussa.

– Nyt homman nimi on kuitenkin ”pää pystyyn”. Muistutan itseäni siitä, että olen tehnyt oman osuuteni siihen, missä joukkue tällä hetkellä on. Olen pelannut Eintrachtin paidassa myös hyviä otteluita. Lauantaina minun pitää kuitenkin taas panna parastani.

Negatiivinen energia säteilee

Samaan hengenvetoon Hradecky myöntää, että hän elää kenties Eintracht-pestinsä vaikeinta aikaa.

– Kyllä sen voi nähdä niin. Osittain se johtuu sopimustilanteesta ja lisäksi nyt puhutaan mokastanikin. Paljon lätinää joka puolella. Tietysti olen kuullut siitä ja on se minuun todellakin vaikuttanut. Yleensä minulle ei käy niin.

– En lue niitä juttuja, mutta tietysti kuulen niistä muutenkin. Aistin sen myös viime sunnuntaina stadionilla. Ihmiset olivat jotenkin rauhattomia, mutta ymmärrän sen kyllä.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– En kuule, mitä he puhuvat, mutta negatiivinen energia säteilee. Olin itsekin hiukan epävarma, ja se varmaan välittyi katsojiin. Seuraavissa peleissä kaikki on kuitenkin taas toisin. Olen siitä varma, Hradecky vakuuttaa.

Tuttua seuraajaa tuodaan Frankfurtiinkin

Siirtohuhut tuovat Eintracht Frankfurtiin ensi kaudeksi tanskalaista Frederik Rønnowia. Rønnow on kulkenut totisesti Hradeckyn jalanjäljissä, sillä hän on ollut suomalaisen manttelinperijä niin Esbjergissä kuin Brøndbyssäkin.

Luonnollisesti Bildkin kysyi jälleen kerran myös Hradeckyn tulevaisuudensuunnitelmista, mutta mitään uutta kerrottavaa Huuhkaja-vahdilla ei ollut.

– Asian ratkeaminen on venynyt jo niin pitkälle, ettei sillä ole oikeastaan enää mitään väliä. Yksi kuukausi lisää ei vaikuta enää mihinkään. Tietysti on normaalia, että Eintracht etsii jo toista maalivahtia. Meidän pitää kuitenkin pelata kausi hyvin ja menestyksekkäästi loppuun. Se on tärkeintä.

Bundesliigassa viidentenä oleva Eintracht matkustaa lauantaina neljäntenä olevan Bayer Leverkusenin vieraaksi. Ottelu on luonnollisesti erittäin tärkeä taistelussa ensi kauden Mestarien liiga -paikoista. Panoksia nostaa sekin, että Hradeckya viedään huhuissa juuri Leverkuseniin.

– Ottelu on tietysti tärkeä. Onneksi tilanteemme ei ole heikentynyt, vaan kaikki on yhä omissa käsissämme. Leverkusen on kaksi pistettä edellämme, mutta toivon, että lähdemme kotiin kolmen pisteen kanssa, Hradecky sanoo.

Onko Bernd Leno ensimmäinen dominopalikka?

Bayer Leverkusenin ykkösvahtia Bernd Lenoa on viety huhuissa muun muassa Valioliigaan. Miehen ulosostopykälä pitäisi tiettävästi aktivoida huhtikuun loppuun mennessä, joten kenties kuunvaihteessa Hradeckynkin tilanne ratkeaa johonkin suuntaan. Näin Hradecky kertoi tilanteestaan Wiesbadener Tagesblattille.

– Eintrachtissa jatkamistakaan en ole vielä pois sulkenut. En tiedä jatkosta itsekään, eikä tiedä Eintrachtkaan. Se on totuus.

– Maalivahtirintamalla tarvitaan ensin liikettä. Sellaisen selityksen voin antaa. Se toimii samoin kuin dominopalikat.

– Kun asiat ratkeavat, ilmoitan siitä ensimmäiseksi seuralle. Sen olen Eintrachtille velkaa.