Kakkosen uuteen sarjakauteen valmistautuva JS Hercules on saanut Suomeen uuden päävalmentajansa Ismael Díazin. 52-vuotias Díaz saapui Ouluun perjantaina.

Díaz aloitti valmennusuransa jo 28 vuotta sitten Sporting Gijónin juniorivalmentajana. Työ on vienyt häntä Espanjan lisäksi Portugaliin ja Kazakstaniin. Miehen parhaat meriitit ovat kaksi Espanjan Segunda B:n – eli kolmannen sarjatason – mestaruutta. Kaudella 1997-1998 hän juhli nousua toiselle sarjatasolle Málagan päävalmentajana ja teki joukkueensa kanssa historiaa, sillä Málaga pelasi putkeen 21 ottelua ilman tappiota.

[readmore from=Hercules]

Díaz kertoo Herculesin kotisivujen haastattelussa, että joukkueen selkeä tavoite kaudelle 2018 on sarjanousu. Ensin hän haluaa kuitenkin ottaa uuden asuinmaansa haltuun.

– Espanjalaiselle Suomi näyttäytyy mielenkiintoiselta… cocktaililta, Díaz naurahtaa.

– Haluan tehdä jalkapallosta täällä parempaa ja työskennellä kaikkien kanssa hyvin läheisesti. En halua olla vain se ulkomaalainen, vaan olla osa kokonaisuutta, Díaz sanoo.

Espanjalaisluotsin Suomeen saapuminen perustuu JS Herculesin ja La Liga -seura Deportivo Alavésin äskettäin solmimaan yhteistyösopimukseen. Sama yhteistyökuvio toi viime viikolla Ouluun myös viisi lupaavaa pelaajaa.

Hercules tiedotti viime torstaina, että sen tämän kauden joukkuetta vahvistavat keskuspuolustajat Mikel Gurrutxaga ja Joshua Julve, keskikentän pohjalla pelaava José Amat, hyökkääjä Alain Pecharroman sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Marco Moreno.

Eibarin kasvatti Gurrutxaga ja Julve pelasivat viime kaudella Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Amat sekä Real Sociedadin kasvatti Pecharroman ovat puolestaan pelanneet parhaimmillaan kolmannella sarjaportaalla. Neljän ensinmainitun pelaajan kotimaa on Espanja, mutta Morenon juuret ovat Kolumbiassa.