Naisten Mestarien liigan finaalissa nähdään tuttu taistelupari – brittiseurat saivat taipua

© Kuva: Getty Images

Kauden 2017-2018 naisten Mestarien liigan loppuottelijat ovat selvillä. Tiensä finaaliin raivasivat sunnuntaina ranskalainen Lyon ja saksalainen Wolfsburg.

Joukkueet kohtaavat kilpailun loppuottelussa tänä vuonna jo kolmannen kerran. Viisi vuotta sitten Wolfsburg kukisti finaalissa Lyonin 1-0 ja keväällä 2016 Lyon nappasi mestaruuden rankkarikisan jälkeen varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0.

Välierävaiheessa kilpailun hyvästeli kaksi englantilaista seuraa. Lyon kukisti Manchester Cityn yhteismaalein 1-0. Otteluparin ainoan maalin iski sunnuntaina pelatussa toisessa osaottelussa englantilainen Lucy Bronze, joka vielä viime kaudella edusti Manchester Cityä.

Wolfsburg puolestaan kellisti Chelsean huomattavasti selvemmällä erolla yhteismaalein 5-1. Saksassa pelattu toinen osaottelu päättyi 2-0, tanskalaisen Pernille Harderin ja puolalaishyökkääjä Ewa Pajorin onnistuttua maalinteossa.

Lyon on hallinnut naisjalkapalloilua viime vuosina melko lailla, sillä tämän vuosikymmenen yhdeksästä Mestarien liigan loppuottelusta siltä jäivät väliin vain vuodet 2014 ja 2015. Lyon on myös 1. FFC Frankfurtin ohella ainoa seura, joka on kyennyt voittamaan Mestarien liigan jo neljä kertaa. Wolfsburgilla voittoja on kaksi.

Mestarien liigan loppuottelu pelataan Ukrainan Kiovassa torstaina 24. toukokuuta. Samassa kaupungissa – mutta eri stadionilla – pelataan kaksi päivää myöhemmin myös miesten Mestarien liigan finaali. Lyon tavoittelee finaalissa kolmatta peräkkäistä voittoaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.