Vuosina 2011-2017 Huuhkajien kapteenina toiminut Niklas Moisander on kotiutunut erinomaisen hyvin Saksan Bundesliigaan. Perinteikäs Werder Bremen osti Moisanderin vuonna 2016 1,7 miljoonalla eurolla italialaisesta Sampdoriasta. Bremenissä turkulainen on kuulunut molemmilla kausillaan joukkueen ehdottomiin luottopelaajiin.

Suomalaistoppari pelaa Bremenin keskuspuolustuksessa käytännössä aina terveenä ja pelikelpoisena ollessaan. Valmentaja Florian Kohfeldt on todennut, että Moisander on yleensä ensimmäinen nimi, jonka hän pelaajaluetteloonsa listaa.

Moisanderin merkityksestä joukkueelleen kertovat parhaiten tilastot. Sen jälkeen, kun suomalainen siirtyi Bremeniin kesällä 2016, on hän ollut sivussa kymmenestä ottelusta. Bremen ei ole voittanut näistä ainuttakaan, vaan saldona on ollut kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Neljässä ottelussa, jotka Moisander missasi viime kauden aikana, Werdan verkkoon taottiin pallo peräti 16 kertaa.

– Tilastot osoittavat, että Niklas on meille erittäin tärkeä pelaaja, Bremenin urheilujohtaja Frank Baumann toteaa seuran fanisivusto Deichstuben haastattelussa.

32-vuotiaan Moisanderin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta Baumann on jo valmis neuvottelupöytään jatkosta keskustellakseen. Seuran puolesta Moisander saisi pelata Bremenissä vaikka uransa loppuun saakka.

– Se olisi meidän mielestämme hienoa. Niin kauan kuin Niklas vain haluaa, olemme iloisia, jos hän pelaa jatkossakin Werderissä, Baumann jatkaa.

Joukkueelle, joka on rimpuillut putoamistaistelussa ainakin jonkin aikaa Moisanderin molemmilla kausilla, suomalaisen voitokas saldo on erittäin tervetullutta. Ja vaikuttaa puolustaja itsekin viihtyvänsä Pohjois-Saksassa hyvin.

– Kun tulin Bremeniin, tuntui siltä, kuin olisin tullut kotiini. Ihmisten mentaliteetti täällä sopii hyvin minulle ja perheelleni, Moisander sanoi aiemmin Deichstuben haastattelussa.

– Minun iässäni ei kannata suunnitella liikaa jalkapalloilullista tulevaisuutta, mutta on mahdollista, että päätän täällä urani.