Pallokerho: Näin egyptiläistähti Abdalla El Said päätyi Suomeen

© Kuva: Getty Images

Kuopion Palloseura räväytti Veikkausliiga-kauden alkajaisiksi tuomalla Egyptin maajoukkueen tähtipelaajan Abdalla El Saidin Veikkausliigaan pitämään yllä pelituntumaa ennen kesän MM-turnausta. 32-vuotias El Said teki debyyttinsä Suomessa sunnuntain Ilves-KuPS -ottelussa ja teki katsojiin välittömän vaikutuksen.

Ilta-Sanomien maanantaisessa Pallokerho-lähetyksessä Ville Väänänen kertoi mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, kuinka tämän tason pelimies saatiin Suomeen. Väänäsen mukaan taustalla häärivät Ajaxin jalkapalloakatemian palveluksessa työskentelevä Eddie Van Schaick sekä OTP:n Tero Suonperä.

 Van Schaick otti yhteyttä Tero Suonperään. Hän kysyi tältä, onko Suomessa vielä siirtoikkuna auki, ja jos on, olisiko Suomessa seuroja, jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta kovan luokan pelimiehestä, joka pelaa todennäköisesti kesällä MM-kisoissa, Väänänen kertoo.

– Siitä se lähti. Suonperä oli yhteydessä KuPS:iin. KuPS lupasi ilmoittaa hänelle tunnin sisällä vastauksensa. Sitten he kertoivat olevansa kiinnostuneita ja pyysivät Suonperää olemaan tarjoamatta pelaajaa muille.

Suomen lisäksi siirtoikkuna olisi ollut auki myös Moldovassa, mutta Moldovaan El Saidin taustajoukot eivät halunneet miestä viedä.

Suonperän ja Van Schaickin tuttavuus juontaa jo vuosien taakse, sillä jo vuonna 2013 Ajax ja Oulun Rotuaarin pallo järjestivät Oulussa yhteisen junioritapahtuman (Ylen juttu aiheesta).

Pallokerhon koko lähetyksen voi kuunnella tästä. El Saidin tarina kerrotaan noin ajassa 41:40.