Valioliigan mestaruuteen suvereenilla tavalla tällä kaudella marssiva Manchester City sai heittää tiistaina hyvästit Mestarien liigalle. Vaikka Liverpool oli voittanut avausosan 3-0, pitää moni otteluparin lopullisesti ratkaisseena hetkenä sitä, kun Cityltä hylättiin tiistain pelin avausjaksolla väärin perustein paitsiona sen 2-0 -johtomaali. Lopulta Liverpool hoiteli otteluparin edukseen yhteismaalein 5-1.

Hylätty maali sai Cityn managerin Pep Guardiolan tuohtumaan sen verran rajusti, että ottelun erotuomari Antonio Mateu Lahoz lähetti katalaanin seuraamaan toista puoliaikaa katsomosta käsin. Ottelun jälkeen Guardiola selvitti medialle, mitä hän oli oikeudenjakajalle sanonut katsomokomennuksen ansaitakseen.

– Sanoin tuomarille, että se oli maali. Pallo tuli Leroy Sanélle (Liverpoolin James) Milneriltä. Siksi hän ajoi minut ulos, Guardiola kertoi Guardianin mukaan.

– Ottelu olisi ollut erilainen, jos olisimme päässeet toiselle puoliajalle 2-0 -johdossa. En loukannut häntä, vaan sanoin vain: ”Mateu, se oli maali.”

– Hän sanoi: ”Ai Milneriltä, syöttökö?”. Minä vastasin: ”Kyllä, Milneriltä. Ja kun se tulee Milneriltä, se ei ole paitsio”.

Guardiola oli kritisoinut Mateu Lahozia jo viikko sitten muistellessaan Cityn eurotaipaleen viime kaudella päättänyttä Monaco-ottelua. Eilen hän puolestaan vetosi myös otteluparin avausosan tuomarivirheisiin.

– Anfieldin ensimmäisessä maalissa (Mohamed) Salah oli paitsiossa. Gabriel Jesusin maali Anfieldilla ei ollut paitsio. Andy Robertson puolestaan rikkoi (Raheem) Sterlingiä rankkarin arvoisesti neljännen erotuomarin silmien alla. Tietysti nämä asiat vaikuttivat lopputulokseen, Guardiola nurisi.

City-luotsi jatkoi lehdistötilaisuudessa Mateu Lahozin ryöpytystä, sillä miesten historia ulottuu kauas Espanjaan.

– Tunnen hänet Espanjasta, joten arvasin hänen voivan lähettää minut katsomoon. Minä olin kohtelias ja korrekti. Mateu Lahoz on erityinen tyyppi. Hän tykkää olla erilainen, Guardiola lataa.

– Vaikka kaikki muut näkisivät jotain, hän näkee tilanteen päinvastoin. Ulosajoni meni liian pitkälle, sillä en sanonut mitään vääriä sanoja.

Guardiola antoi ryöpytyksensä seassa kuitenkin myös tunnustusta vastustajajoukkueelle.

– Haluan onnitella Liverpoolia jatkopaikasta ja toivon, että he puolustavat englantilaisen jalkapallon kunniaa välierissä. Liverpool on huippujoukkue, jolla on huippuvalmentaja. He ansaitsivat välieräpaikkansa.