Anfieldilla nähtiin tiistaina todellinen jalkapallo- ja maalijuhla, kun Liverpool kukisti AS Roman Mestarien liigan välierien avausosassa maalein 5-2 (lue lisää). Kentän ulkopuolella oltiin kuitenkin synkemmissäkin tunnelmissa, sillä muutamat vierasjoukkueen kannattajat saapuivat Englantiin törttöilemään pahemman kerran.

Kaksi Roomasta kotoisin olevaa, 25- ja 26-vuotiasta miestä, on pidätettynä epäiltynä murhayrityksestä. Miehet mukiloivat 53-vuotiaan Liverpoolin kannattajan ennen ottelun alkua niin pahoin, että hän on sairaalassa kriittisessä tilassa.

Paul Speight Merseysiden poliisista kertoi, että miestä oli lyöty vyöllä, ja sen seurauksena hän kaatui maahan. Hyökkäys tapahtui Albert-pubin ulkopuolella vain kymmenisen minuuttia ennen ottelun alkua.

[readmore from=As-Roma]

Jonathan Northcroft

@JNorthcroft
Roma fans have just attacked Liverpool supporters with belts, outside the Albert. About 20. One guy down getting treatment

BBC:n mukaan noin 80 AS Roman kannattajaa vaelsi sivutietä pitkin alueelle, jossa Liverpoolin kannattajat kokoontuivat. Eräs vierasfani kuvattiin vasara kädessään. Kaiken kaikkiaan seitsemän 20-43 -vuotiasta miestä on pidätettynä epäiltyinä päällekarkauksesta, vaarallisen aseen hallussapidosta ja vahingonteosta.