RoPS:n voittoputki poikki, mutta nollataika säilyy – Mika Ojala Interin sankarina

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigan sarjajohtaja RoPS:n puolustus ei murru. Vaikka RoPS pelasi jo neljännen ottelunsa 11 päivään ja kauden ensimmäisen pelinsä nurmikentällä, ei kotijoukkue TPS pystynyt pahemmin RoPS:n alakertaa kiusaamaan. Seurauksena oli RoPS:n kauden kuudes nollapeli kuudessa pelatussa ottelussa.

Tällä kertaa kuitenkin myös RoPS jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella maaleitta, joten rovaniemeläisten voittoputki jäi viiden ottelun mittaiseksi.

Ensimäisen puoliajan parhaat maalipaikat nähtiin vierasjoukkue RoPS:n vapaapotkuista. Kerran Taye Taiwo ampui pallon niukasti ylänurkan ohi, ja aivan jakson lopussa Antti Okkonen pyssytti vaparista tolppaan. Lassi Lappalainen ehti vielä paluupalloon, mutta Jonathan Viscosi haali pallon syliinsä.

Toisellakin puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat enimmäkseen varovaisesti, ja näyttikin siltä, ettei kumpikaan osapuoli olisi tasapeliin erityisen pettynyt. Muutama maalintekotilaisuus syntyi erikoistilanteista, mutta ihan parastaan ei kummankaan maalivahdin tarvinnut esittää. Viscosille torjuntoja kirjattiin lopulta vain yksi, ja RoPS-vahti Antonio Reguerolle kolme.

Lauantain toisessa ottelussa Honka-Inter pisteet pantiin niin ikään tasajakoon. Honka hakee näin edelleen kauden ensimmäistä voittoaan.

Interin avauskokoonpano oli sikäli harvinaista katsottavaa, että avaus koostui kokonaisuudessaan suomalaisista pelaajista. Yksi pitkän linjan interiläistä, Mika Ojala, veikin vieraat johtoon jo 18. minuutilla.

Hongan vastausta ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odottaa. Pelattiin 21. minuuttia, kun Borjas Martín pamautti tyylikkäästi isännät tasoihin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin serbipelaaja Nemanja Obradovic vei Hongan 2-1 -johtoon, eikä enempää maaleja avausjaksolla nähty.

Koko toisen puoliajan Inter peluutti hyökkäyksessä yhtä aikaa kehuttua kolmikkoaan Timo FuruholmAlbion AdemiBenjamin Källman. Triolle ei kuitenkaan osumia merkitty, vaan sankarin viitan otti Mika Ojala.

Ottelu ehti edetä jo 87. minuutille, kun Ojala laukoi tarkasti 12 metristä illan toisella maalillaan pelin tasoihin. ”Moukun” kauden maalisaldo on jo nyt kolme osumaa, kun viime kauden 13 ottelussa maaleja syntyi vain yksi.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS