Seuralegenda kaipaa SJK:lta tulivoimaista hyökkääjää: ”Olisi kiva nähdä esimerkiksi Roope Riski”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n kauden alku on ollut vaikea, kun kolmesta ottelusta on saldona yksi voitto ja kaksi tappiota. SJK-legenda Mikael Muurimäki löytää joukkueen pelaamisesta paljon parannettavaa, mutta luottaa joukkueen iskukykyyn.

SJK:n molemmat tappiot ovat tulleet kotikentällä. Ensin PS Kemi haki kauden avauksessa pisteet Seinäjoelta ja keskiviikkona HJK oli vahvempi. Ainoan voittonsa SJK nappasi Valkeakoskella pelatussa ottelussa TPS:aa vastaan.

Muurimäki on seurannut tarkkaan SJK:n edesottamuksia ja löytää erityisesti hyökkäyspelistä petrattavaa. Billy Ions on edelleen loukkaantuneena ja lisää vettä myllyyn tuli, kun puolustaja Jarkko Hurme joutuu huilaamaan muutaman viikon.

– Paras laituri on sivussa ja Hurmeelta napsahti paikat ja hän on taas sivussa. Topparin ja alemman keskikentän paikalle on tunkua, mutta sellainen kymppipaikan pelaaja puuttuu. Nyt peli on liian puolustusvoittoista, kun ei kotonakaan pysty dominoimaan PS Kemiä vastaan. Pitäisi löytyä enemmän ryhtiä ja uskallusta pelata. Nyt pelataan pitkää Totille (Aristote Mboma) kärkeen ja aika vaikeaan paikkaan hänet pistetään, kun siinä on kaksi liigatason topparia vieressä. Hyökkäyspäästä puuttuu luovuutta. Kun keskikentän pohjalta lähdetään rakentamaan peliä, niin sieltä on aika pitkä matka vastustajan maalille. Olisi kiva taas nähdä joku Roope Riskin tasoinen hyökkääjä joukkueessa, mutta eivät taida taidot ja tarjonta markkinoilla kohdata.

– Siellä on Totilla aika isot kengät täyttävänä eikä Vahid Hambo ole lähellekään sitä mitä hän oli Interissä. Hän on kärsinyt niin paljon loukkaantumisista. Totti on väläytellyt ajoittain, mutta ei tarpeeksi. Keskikenttä huutaa taitavaa pelaajaa. Täytyy antaa risuja, kun siihen on aihetta. Tässä alkaa tulla kiire, jos Kemiäkään vastaan ei pysty kotona dominoimaan peliä, Muurimäki arvioi joukkueen tilannetta.

Viimeksi SJK taipui kotikentällään HJK:lle 0-1 ja seuraava kotiottelu on edessä lauantaina, kun FC Honka vierailee Seinäjoella. Muurimäki uskoo ja toivoo SJK:n vielä parantavan.

– Ei se HJK:n pelikään onneksi täysin kuosissa ole, vaikka he Seinäjoella olisivatkin voineet voittaa 5-1, mutta sielläkin viimeiset syötöt olivat vähän huolimattomia. Usko on kuitenkin kova, että SJK tulee vielä ja peli paranee.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!