Norjan toisella sarjatasolla pelattiin sunnuntaina todellinen jännitysottelu Levangerin ja Ham-Kamin välillä. Vuoristoratamaisesti edennyt ottelu päättyi Levanger FK:n 4-3 -voittoon, ja joukkueen suomalaispelaajat Hampus Holmgren ja Solomon Duah olivat näkyvästi esillä – hyvässä ja pahassa.

Levanger siirtyi pelissä 1-0 -johtoon jo toisella minuutilla Jo Aasin maalilla. Ham-Kam kuitenkin käänsi tappioaseman 2-1 -johdoksi, ennen kuin Levanger nousi tasoihin Aasin toisella osumalla.

Levanger ehti jo 3-2 -johtoon, kunnes 77. minuutilla joukkueen suomalainen laitapuolustaja Hampus Holmgren ajettiin toisen varoituksen myötä ottelusta ulos. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Ham-Kam nousikin jälleen tasoihin, ja vajaamiehinen Levanger oli pinteessä.

Kolme minuuttia vieraiden tasoituksen jälkeen, 88. peliminuutilla Solomon Duah näytti kuitenkin suomalaista sisua ja viimeisteli kauden toisella maalillaan Levangerille 4-3 -voittolukemat. Myös Duahille nostettiin ottelun tuoksinassa varoitus.

Avd Sør - Levanger FK Support

@AvdFk
For en kamp!

Draamaa ei ottelusta totisesti puuttunut, sillä vaihtuvien tilanteiden lisäksi tunteita nostattivat muun muassa peräti kolme rangaistuspotkua, joista vain yksi johti maaliin.

Kiteeläissyntyinen Duah teki Inter Turussa pitkän uran Veikkausliigassa. Viime kaudella hän pelasi KuPS:ssa, josta matka jatkui täksi kaudeksi Norjaan. Alkukauden perusteella Duah tuntuu sopeutuneen Norjan kakkosliigaan hyvin. Liigamaali oli Duahille kauden ensimmäinen, mutta hän osui aiemmin Levangerille myös cupin ottelussa.

Norjan kakkostasoa OBOS-Ligaenia on pelattu nyt viisi kierrosta. Kauden avausvoittonsa tänään napannut Levanger on 16 joukkueen sarjassa sijalla 10.