Veikkausliigassa nähdään tällä kaudella kaksi Egyptin maajoukkuepelaajaa, Amr Gamal HJK:ssa ja Abdallah El Said KuPS:ssa.

Molemmat pelaavat Suomessa lainasopimuksilla. Gamal, 26, siirtyi Klubiin tiettävästi elokuun loppuun saakka ulottuvalla lainalla kotimaansa suurseurasta Al Ahlysta. Samasta seurasta tuli 32-vuotias El Said, joka pelaa Kuopiossa alkukesään asti.

Hyökkäävä keskikenttämies El Said on Egyptin maajoukkueen runkopelaajia, ja hän on varmuudella mukana Venäjän MM-kisoissa ollessaan terve. Hän hakee KuPS:sta ennen kaikkea pelituntumaa turnausta varten.

Myös Gamalilla on mahdollisuus päästä kisajoukkueeseen, mutta se on kaikkea muuta kuin varmaa.

Viasatille enimmäkseen jalkapalloa selostava Mikko Innanen on yllättynyt suuresti siitä, että kaksi Egyptin maajoukkuepelaajaa on siirtynyt alkukevään aikana Suomeen ja Veikkausliigaan lyhyessä ajassa. HJK uutisoi Gamalin siirrosta maaliskuun puolivälin jälkeen, KuPS El Saidin tulosta tämän viikon tiistaina.

– Egypti on kuitenkin MM-kisoissa, ja ensin Klubi sai sieltä lainamiehen, ja nyt tuli tämä meriiteiltään oikein kova egyptiläinen pelimies KuPSiin. Onko joku tehoagentti, joka niitä sitten työntää tänne Suomeen? Innanen ihmettelee SuomiFutis-sivustolle.

– Ainakin tämän KuPSin kaverin pitäisi olla tyyliin avauksen jätkä, tästä toisesta (Gamal) en mene ihan takuuseen. Tämä egyptiläisten nimimiesten invaasio tänne yllättää.

Egyptin A-maajoukkueen paidassa Gamal on pelannut 18 ottelua, joista viisi on karsintapelejä. Maaleja on syntynyt kolme.

El Said on pelannut A-maajoukkueessa hiukan enemmän, 33 ottelua, joissa hän on tehnyt kuusi maalia. El Said pelasi MM-karsinnoissa kuusi ottelua ja teki kolme maalia. Vain Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah teki Egyptille El Saidia enemmän osumia.

Egyptiläisten sisäänmarssi liigaan ei ole ainoa Innasta yllättänyt asia kotimaisen jalkapallon pääsarjassa. Hän ei olisi uskonut, että PS Kemi kaataa SJK:n viime viikonlopun avauskierroksella Seinäjoella. Putoajakandidaatin leiman taas kerran saaneet kemiläiset ottivat ”Kerhosta” 1-0-voiton.

– Tietysti yllätti avauskierroksella taas kerran negatiivisessa mielessä SJK. PS Kemihän tuntuu aina alkukaudesta ottavan noita voittoja ja klaaraavan sarjapaikkansa hyvissä ajoin ja pelaavan sitten loppukaudesta miten sattuu, Innanen sanoo.

Sen sijaan sarjanousija Hongan 1-1-tasapeli Kuopiossa viime kauden hopeamitalistia KuPS:a vastaan oli Innaselle kaikkea muuta kuin yllätys. Pitkäaikainen tv-ääni sijoitti espoolaiset Hongan kausijulkaisun rankingissaan kolmanneksi HJK:n ja KuPS:n perään.

– Pinna Kuopiosta on hyvä alku. Olen veikkaillut Honkaa suhteellisen korkealle kuitenkin, se on hyvä lähtö. Siitä on hyvä rakentaa.

Veikkausliiga jatkuu viikonloppuna. Lauantaina pelataan kaksi ja sunnuntaina neljä ottelua.