Veikkausliigassa pelattiin lauantaina kaksi tasapeliä ja tasaisena jatkui kierros myös tänään. Neljästä ottelusta kaksi päättyi tasan, mutta HJK haki Vaasasta niukan voiton ja kuroi sarjakärki RoPS:n etumatkan kolmeen pisteeseen. Muita pelejä myöhemmin alkaneessa ottelussa IFK Mariehamn onnistui toisena joukkueena nappaaman voiton, PS Kemin väliaikaiselta kotikentältä Rovaniemeltä.

Tasapistein sijoilla 3 ja 4 olleet KuPS ja FC Lahti kohtasivat Kuopiossa. Kuopiolaisten maalin suulla debytoi vasta 18-vuotias Miika Töyräs, kun Otso Virtanen päätettiin jättää vaihtopenkille. Lahdella puolestaan oli lukuisia loukkaantumisista johtuvia poissaoloja, eikä se saanut vaihtopenkille kuin neljä kenttäpelaajaa.

Töyräs sai veikkausliigaurallaan painajaismaisen alun, sillä Lahden Henri Anier kiersi nuoren torjujan jo kuudennella minuutilla ja pani pallon maaliin. Vastuun takaiskusta saa kuitenkin ottaa yksin KuPS-toppari Lum Rexhepi, jonka katastrofaalinen harhasyöttö alaspäin vapautti Anierin yksin läpi.

Avausjakson lisäajalla KuPS oli hyvin lähellä tasoittaa ottelun. Abdalla El Said lähetti vasemmalta täydellisen vapaapotkun, mutta antisankari Rexhepin pusku pysähtyi Lahden maalin ylähirteen.

Toisella puoliajalla ohjat olivat selvästi KuPS:lla. Abdalla El Saidin erikoistilanteet olivat jatkuvasti vaarallisia, mutta sen paremmin Rexhepi kuin Petteri Pennanenkaan eivät paikkojaan hyödyntäneet.

Kun ottelu eteni 68. minuutille, edellisessä ottelussaan neljä maalia tehnyt KuPS-kapteeni Pennanen kuitenkin iski. Pennanen sai hyvän keskityksen Ilmari Niskaselta ja jatkoi vaikeasta asennosta pallon jalallaan maalin. Osuma jäi pelin viimeiseksi, joten pisteet jaettiin numeroin 1-1.

Puolustusvirheestä syntyi ensimmäinen maali myös Vaasassa, jossa VPS isännöi HJK:ta. HJK-vahti Markus Uusitalon avaus päätyi suoraan kotijoukkueelle, ja Sebastian Strandvall pääsi tekemään jo kauden kolmannen maalinsa. HJK:n avauksessa nähtiin muuten viikon aikana paljon puhuttanut Filip Valencic sekä pelikuntoon toipunut Anthony Annan.

VPS pääsi tauolle maalin johdossa, mutta HJK nousi 54. minuutilla komeasti tasoihin. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigassa ollut 18-vuotias Eetu Vertainen ampui nimittäin pallon maaliin suoraan kulmapotkusta. Itseluottamusta ei nuorukaiselta nähtävästi puutu, eikä Veikkausliiga-uran ensimmäinen maali olisi juuri komeampi voinut olla.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin HJK siirtyi ottelussa johtoon, kun Klauss pamautti rankkarin maaliin. Tuolla maalilla HJK voitti pelin maalein 2-1. Kiihkeässä kohtaamisessa erotuomari nosti varoituksia kaikkiaan seitsemän.

1-0 olivat taukolukemat myös Tampereella. Ilveksen Marius Noubissi puski ensimmäisen puoliajan ainoan maalin. Toisen puoliajan alkajaisiksi SJK nousi kuitenkin tasoihin vielä viime kaudella Ilveksessä pelanneen Reuben Ayarnan osumalla. Osuma oli 32-vuotiaan ghanalaisen ensimmäinen veikkausliigamaali. Enempää maaleja ei nähty, vaan pisteet pantiin tasajakoon.

Ottelu PS Kemi-IFK Mariehamn alkoi tunnin muita pelejä myöhemmin. Ottelun avausmaalin viimeisteli 3. peliminuutilla Kristian Kojola. Kemin vastaus saatiin kuitenkin jo 20 minuuttia myöhemmin. Tauolle mentiin Rovaniemelläkin (jossa Kemi evakossa peliä isännöi) tilanteessa 1-1.

Toisella jaksolla Mariehamn nousi maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi, ja nappasi kauden avausvoittonsa. Kemi jäi tappion myötä sarjataulukon hännille.

Veikkausliiga sunnuntaina:

Ilves-SJK 1-1 (1-0)
1-0 Noubissi (4′)
1-1 Ayarna (49′)

KuPS-FC Lahti 1-1 (0-1)
0-1 Anier (6′)
1-1 Pennanen (68′)

VPS-HJK 1-2 (1-0)
1-0 Strandvall (18′)
1-1 Vertainen (54′)
1-2 Klauss rp. (65′)

PS Kemi-IFK Mariehamn 2-3 (1-1)
0-1 Kojola (3′)
1-1 Abubakar (23′)
2-1 Isaksson (65′)
2-2 Sid (73′)
2-3 Tatomirovic (88′)