Turun Palloseura joutuu pelaamaan Veikkausliigan ensimmäisen kotiottelunsa Valkeakoskella Tehtaan kentällä, kertoo Turun Sanomat.

TPS:n ja FC Interin kotistadionina toimivaa Veritas Stadionia ei kylmään kevään takia saada pelikuntoon 15. huhtikuuta mennessä, jolloin TPS:n on määrä isännöidä Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Harkinnassa oli myös TPS-SJK-ottelun vieminen Seinäjoelle, mutta turkulaiset päätyivät siirtämään pelin tekonurmipintaiselle Tehtaan kentälle, joka on nimetty TPS:n viralliseksi varakentäksi.

– Luontoäitiä vastaan on paha tapella. Mutta kyllä harmittaa. Etenkin se harmittaa, että Turun kokoisessa kaupungissa ei ole varakenttää, kertoo TPS:n toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen Turun Sanomille.

TPS aloittaa kautensa sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan. Inter pelaa ensimmäiset kaksi otteluaan vieraissa, minkä jälkeen vuorossa on Turun derby TPS:aa vastaan. Paikallisottelu pelataan 21. huhtikuuta, ja tämän hetken ennusteen mukaan derby ei ole vaarassa siirtyä toiselle kentälle.

– Nykytiedolla ottelu pelataan Turussa, sanoo Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen.