Turun derbyn ratkaisumaali jäi harmittamaan Inter-vahti Moisanderia: ”Liian helposti meni”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin maalivahti Henrik Moisander joutui lauantaina poimimaan pallon verkostaan kahdesti, kun paikallisvastustaja Turun Palloseura vei kaupungin herruuden nimiinsä lukemin 2-1

TPS:n molemmat maalit syntyivät jo avausjaksolla, ja Moisander myöntääkin, että ensimmäisen puolikkaan esitys ei ollut Interiltä tarpeeksi hyvä.

– Etenkään ekalla puoliajalla ei pelattu mitenkään hyvin ja päästettiin kaksi liian helppoa maalia. Sen jälkeen on tietty kova matka takaisin, kertaa Moisander SuomiFutis-sivustolle.

– Joukkueena ei voi olla tyytyväinen ekaan puoliaikaan. Tepsi pääsi vähän liian helposti haavoittamaan meitä.

Inter kampesi toisella jaksolla kamppailuun mukaan Mika Ojalan maalilla, mutta aika ja keinot eivät riittäneet tasoituksen tekemiseen.

– Toiselle puoliajalle tehtiin vähän muutoksia. Saatiin pelin hallinta ja kavennusmaali, joka haluttiin. Oltiin lähellä tasoitusta, mutta ei mennyt tänään, harmittelee Moisander.

– Toisella jaksolla oli tietty luonnollista, että TPS puolusti johtoaan ja me jahdattiin. Koko joukkueen peli ei ollut ensimmäisellä puoliajalla sellaista, mitä se on ollut, ja sitä pitää parantaa. Etenkin näissä peleissä, jos haluaa saada jotain mukaan.

TPS:n toinen maali syntyi puolen tunnin kohdalla, kun Oskari Jakonen harhautti Teemu Penninkankaan ja pääsi laukomaan. Puolustajasta suuntaa vaihtanut kuti jäi harmittamaan Moisanderia, joka yritti kauhoa palloa vielä maalin sisältä viivan toiselle puolelle.

– Tuli laukaus siitä puolustajan jaloista ja se vaihtoi vähän suuntaa, kääntyi siitä maalia kohti ja lirui sinne. Mä en vaan saanut sitä torjuttua. Tietysti liian helposti meni sisään.

Turun derbyjä tahkottiin Veikkausliigassa edellisen kerran vuonna 2014, jolloin TPS putosi sarjasta. Tuolloin Inter vei kaikki kolme paikallisottelua nimiinsä yhteismaalein 11-4. Täksi kaudeksi korkeimmalle sarjatasolle palannut Palloseura jätti lauantaina Interin kylmäksi, mutta Moisander toivottaa paikallistaistot lämpimästi takaisin ottelukalenteriin.

– Ehdottomasti ollaan odotettu monta vuotta näitä. Oli mun mielestä hieno tapahtuma ja ihan hyvä peli. Yleisökin varmasti tykkäsi, kun oli lopulta noin tasainen. Meidän kannattajien puolesta harmittaa, että ei saatu sitä tasoitusta.

– Mun mielestä tällainen kilpailutilanne on hyvä organisaatioille sekä joukkueille tietysti. Se on koko Turun seudulle ja molemmille joukkueille paras vaihtoehto.

Ville Liimatta, Turku