Rovaniemen Palloseuran alkukausi on ollut parempi kuin kenties kukaan uskalsi odottaa. RoPS kasvatti keskiviikkona etumatkansa sarjan kärjessä jo viiteen pisteeseen, kun FC Lahti kaatui Rovaniemellä maalein 2-0. Viiden kierroksen jälkeen plakkarissa on täydet 15 sarjapistettä ja maaliero on komea 9-0.

RoPS:lle ovat saaneet taipua alkukauden aikana IFK Mariehamn, PS Kemi ja Lahti Rovaniemellä sekä VPS ja KuPS omilla kotikentillään. Kaikkien kovinta luonteenlujuutta RoPS näytti Kuopiossa, jossa Juho Hyvärinen teki 1-0 -voittomaalin lisäajan viimeisellä minuutilla.

Erityisesti parrasvaloissa ovat loistaneet nuoret hyökkäyspään pelaajat, HJK:sta Rovaniemelle matkanneet Lassi Lappalainen ja Lucas Lingman, mutta tyytyväisyyteen on syytä epäilemättä koko joukkueella.

RoPS kohtaa kahdessa seuraavassa ottelussaan tämän kauden sarjanousijat, ensin lauantaina Turussa TPS:n ja sitten ensi torstaina Rovaniemellä Hongan. Mikäli RoPS ottaa näistäkin peleistä täyden pistesaaliin, sivuaa se jo Veikkausliigan voittoputkiennätystä kauden alusta lukien. Seitsemällä voitolla on edellisen kerran kautensa aloittanut FC Kuusysi, joka pystyi vastaavaan 26 vuotta sitten kaudella 1992.

[readmore from=Rops]

Pääsarjatason ennätys on tosin vielä hurjempi, sillä Haka aloitti kautensa 11 voiton putkella kaudella 1960. Ylipäätään pisimpään voittoputkeen – missä tahansa vaiheessa kautta – on pystynyt HJK, joka voitti kaudella 2002 12 ottelua peräkkäin.

RoPS ei ole kovin kaukana myöskään pisimmästä putkesta ilman päästettyä maalia. HJK on pelannut kaksi kertaa – kausilla 2002 ja 2014 – yhdeksän ottelua peräkkäin ilman takaiskuja. Sitä, kuinka pitkään joku joukkue on selvinnyt kauden alusta lukien ilman takaiskuja, Veikkausliigan tilastosivu ei kerro.

RoPS:n kapteeni Antti Okkonen juhli keskiviikkona muutakin kuin voittoputken jatkumista, sillä ottelu oli ”Sukelle” Veikkausliigassa jo 300:s.