Suomen A-maajoukkueen ohjelmassa on kesäkuussa kaksi ottelua, viimeiset kaksi harjoituspeliä ennen syksyllä alkavaa Nations Leagueta. 5. kesäkuuta Huuhkajat kohtaa vieraskentällä Ploiestin kaupungissa Romanian, ja 9. kesäkuuta on ohjelmassa kotiottelu Valko-Venäjää vastaan.

Kotipeli on määrä pelata Tampereella Ratinan Stadionilla, mutta ottelualusta on reilu kuukausi ennen ottelua ”surkeassa kunnossa”. Tällaisen arvion esittää Aamulehti (koko juttu luettavissa täältä).

Ilves kaatoi maanantaina Ratinassa Veikkausliigan sarjakärki RoPS:n 1-0, mutta kummankaan joukkueen leirissä ei oltu pelialustaan tyytyväisiä. Aamulehden mukaan Ratinan nurmikenttä laitetaan nyt kiinni, ja toukokuulle suunnittelut ottelut pelataan jossain muualla.

– Täällä taitaa olla joku maaottelu kesäkuussa. Onnea vaan siihen, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss kommentoi ironisesti RoPS:n kaadon jälkeen.

Aamulehden toimittaja Pekka Aalto toteaa jopa, että ”ainoa oikea liike olisi kylvää kentälle varhaista perunalajiketta ja kaivaa juhannuksen tienoilla kuokka esiin.” Toimittajan mielestä Ratinan nurmi on nyt jopa huonompi kuin Ilveksen kotiavauksessa SJK:ta vastaan.

– SJK-pelin perusteella Ratinassa pystyi syöttämään, mutta eihän täällä käytännössä pystynyt. Meidän olisi pitänyt valmistautua tähän paremmin ja kenties pelatakin eri tavalla eli kahdella kärjellä heti alusta, RoPS:ia luotsaava Toni Koskela manaili.

– Näin surkealla nurtsilla peli ei juuri muistuta jalkapalloa.