Barcelona-hylkiölle ennätyspitkä pelikielto – tönäisi tuomaria

© Kuva: Getty Images

Barcelonasta turkkilaisessa Başakşehirissa lainalla pelaava Arda Turan on saanut 16 ottelun pelikiellon avustavan erotuomarin tönäisemisestä, kertoo Goal.

Turan, 31, suuttui viime viikonloppuna, kun tuomaristo ei puhaltanut vastustajalle virhettä 1-1-tasapelissä Sivassporia vastaan. Turkin maajoukkuetähti purki raivonsa avustavaan tuomariin ja tönäisi lopulta häntä. Turan sai tempustaan suoran punaisen kortin, kun ottelua oli takana 95 minuuttia.

Turkin jalkapalloliitto palkitsi Turanin maan historian pitkäkestoisimmalla pelikiellolla. Häneltä jää väliin Turkin Superliigan kaksi viimeistä ottelua sekä iso osa ensi kauden alkupuoliskon peleistä.

Başakşehirin päävalmentaja Abdullah Avcı puolusti joukkueensa ykköstähteä sanomalla, että ”tällaiset asiat ovat osa jalkapalloa”.

– Meitä ei kiinnosta ihmisten ajatukset, joita näkee sosiaalisessa mediassa. Meitä ei kiinnosta tuntemattomien ajatukset, vastasi Avcı Goalin mukaan, kun häneltä kysyttiin tapauksesta pelin jälkeen.

Turan siirtyi Başakşehiriin tammikuussa Barcelonasta kahden ja puolen vuoden lainasopimuksella. Hän siirtyi Barcelonaan kesällä 2015 suurten odotusten saattelemana, mutta hän tipahti nokkimisjärjestyksessä hiljalleen alemmas ja alemmas. Tällä kaudella hän ei pelannut ennen lainasiirtoaan otteluakaan Barcelonan riveissä.

Turkin A-maajoukkueessa Turan on pelannut sata ottelua.

Başakşehir on Turkin Superliigassa kolmantena, kolmen pisteen päässä sarjakärki Galatasaraysta, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!