Vaikka panoksia ei enää La Liga -kauden viimeisessä El Clásicossa ollutkaan, tunteet kentällä olivat pinnassa. Ottelun erotuomari Alejandro José Hernández Hernández nousi turhan isoon rooliin isossa ottelussa, joka päättyi pistejakoon lukemin 2-2.

Ensimmäisellä puoliajalla eniten puhutti Sergi Roberton ulosajo, joka vaikutti menevän Hernández Henándezilta oikein. Silti tuomarilta jäi näkemättä selvä tilanne, josta Gareth Bale olisi hyvinkin voinut lentää myös ulos. Bale rappasi todella rumasti Samuel Umtitia pohkeeseen ja selvisi ilman varoitusta.

Avausjaksolla Luis Suárez vei isännät johtoon 14. minuutilla, mutta Cristiano Ronaldo toi vieraat tasoihin Karim Benzeman tarjoilusta. Ronaldo loukkasi samassa tilanteessa nilkkansa ja ensitietojen mukaan kyseessä saattoi olla nilkan nyrjähdys, lue lisää tästä. Ronaldo otettiin vaihtoon tauolla.

Toisella puoliajalla Lionel Messi vei isännät jälleen johtoon. Eikä tästäkään maalista puuttunut dramatiikkaa. Maalin syöttänyt Suárez näytti rikkovan selvästi tilanteessa ennen syöttöään Messille.

Real nousi myöhemmin tasoihin Balen tarkalla viimeistelyllä. Realilta vietiin vielä melko selvä pilkku, kun Marcelo kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Tätä Hernández Hernández ei kuitenkaan huomannut.

Tasapelin myötä Barcelona on yhä ilman tappioita tämän kauden La Ligassa.