Egyptin pelaajat suuren päätöksen edessä MM-kisojen alla – ”Se on isoin ongelmamme”

© Kuva: Getty Images

Egyptin maajoukkueen kapteeni ja ykkösmaalivahti Essam El Hadaryn mukaan MM-ryhmä tekee lähipäivinä päätöksen, aikooko se paastota muslimien pyhän kuukauden Ramadanin aikana.

Ramadan osuu tänä vuonna juuri siihen väliin, kun maajoukkueet leireilevät ja pelaavat viimeisiä harjoitusotteluita ennen kesän MM-turnausta.

Muslimit eivät syö tai juo Ramadanin aikana auringonnousun ja -laskun välisenä aikana. Tänä vuonna Ramadan alkoi 16. toukokuuta, ja se päättyy juuri MM-kisojen kynnyksellä.

– Me tulemme järjestämään lähipäivinä pelaajien kesken tapaamisen. Sen jälkeen kerromme maajoukkueelle päätöksemme, kertoo 45-vuotias El Hadary BBC:lle.

Egypti kohtaa vielä ennen kisoja Kuwaitin, Kolumbian ja Belgian. Se pelaa samassa alkulohkossa Uruguayn, Saudi-Arabian ja kisäisäntä Venäjän kanssa.

Katso tästä Egyptin alustavan MM-ryhmän pelaajat

Joukkueenjohtaja Ihab Leheta painottaa, että valmennusryhmä ei aio vaikuttaa pelaajien lopulliseen päätökseen.

– Paastoaminen on pelaajista kiinni. Jos he haluavat paastota, valmentaja ei voi syyttää heitä.

Egyptin maajoukkueen päävalmentaja Héctor Cúper tiedostaa, kuinka iso ongelma paastoaminen on pelaajien energiatasojen kannalta.

– Paastoaminen on isoin ongelmamme juuri nyt. Pelkään, että se voi vaikuttaa pahasti pelaajien suoriutumiseen MM-kisoissa.

– En usko, että ystävyysotteluihin matkustaminen väsyttää heidät. Yritän vain valmistella heidät otteluita varten.

Jos pelaajat päättävät paastota Ramadanin ajan, Cuperin on tarkoitus palkata asiantuntijoita auttamaan joukkuetta syömisten ja nukkumisten kanssa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.