Egyptin maajoukkueen kapteeni ja ykkösmaalivahti Essam El Hadaryn mukaan MM-ryhmä tekee lähipäivinä päätöksen, aikooko se paastota muslimien pyhän kuukauden Ramadanin aikana.

Ramadan osuu tänä vuonna juuri siihen väliin, kun maajoukkueet leireilevät ja pelaavat viimeisiä harjoitusotteluita ennen kesän MM-turnausta.

Muslimit eivät syö tai juo Ramadanin aikana auringonnousun ja -laskun välisenä aikana. Tänä vuonna Ramadan alkoi 16. toukokuuta, ja se päättyy juuri MM-kisojen kynnyksellä.

– Me tulemme järjestämään lähipäivinä pelaajien kesken tapaamisen. Sen jälkeen kerromme maajoukkueelle päätöksemme, kertoo 45-vuotias El Hadary BBC:lle.

Egypti kohtaa vielä ennen kisoja Kuwaitin, Kolumbian ja Belgian. Se pelaa samassa alkulohkossa Uruguayn, Saudi-Arabian ja kisäisäntä Venäjän kanssa.

Katso tästä Egyptin alustavan MM-ryhmän pelaajat

Joukkueenjohtaja Ihab Leheta painottaa, että valmennusryhmä ei aio vaikuttaa pelaajien lopulliseen päätökseen.

– Paastoaminen on pelaajista kiinni. Jos he haluavat paastota, valmentaja ei voi syyttää heitä.

Egyptin maajoukkueen päävalmentaja Héctor Cúper tiedostaa, kuinka iso ongelma paastoaminen on pelaajien energiatasojen kannalta.

– Paastoaminen on isoin ongelmamme juuri nyt. Pelkään, että se voi vaikuttaa pahasti pelaajien suoriutumiseen MM-kisoissa.

– En usko, että ystävyysotteluihin matkustaminen väsyttää heidät. Yritän vain valmistella heidät otteluita varten.

Jos pelaajat päättävät paastota Ramadanin ajan, Cuperin on tarkoitus palkata asiantuntijoita auttamaan joukkuetta syömisten ja nukkumisten kanssa.