Entinen Hongan pelaaja kertoi lopettamiseen johtaneista syistä: ”Siinä poltettiin kynttilää vähän molemmista päistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Nicholas Otaru muistetaan erityisesti Hongan paidasta, mutta hän vietti myös kahden kauden ajan Rovaniemellä RoPS:ssa. Napapiirin taika jätti Otarulle hyvät muistot.

Otaru purki sopimuksensa Hongan kanssa kauden 2016 jälkeen ja on keskittynyt sen jälkeen opiskeluihin.

– Uran viimeisinä vuosina aloin jo miettiä mitä muuta sitä tekisi ja pääsin Tampereelle opiskelemaan kauppatieteitä. Viimeisenä vuotena Hongassa pelaaminen ja opiskelut olivat päällekkäin ja käväisin periaatteessa vain yksissä treeneissä ja sitten peleissä. Se kävi sen verran raskaaksi, että silloin ajatus lopettamisesta kypsyi. Kun ei harjoitellut kunnolla, niin en myöskään ollut kunnossa eikä pelaaminenkaan tuntunut enää niin siistiltä. Siinä poltettiin kynttilää vähän molemmista päistä ja lopulta päätimme purkaa sopimuksen Hongan kanssa yhteisymmärryksessä, vaikka minulla olisi ollut vielä vuosi sopimusta jäljellä, Otaru kertoo lopettamisensa taustoista.

Lopettamisen jälkeen 31-vuotias Otaru piti taukoa jalkapallosta eikä veri ole vetänyt vielä takaisin pelikentille.

– Siinä meni reilut puoli vuotta, kun en ollut futiksen kanssa missään tekemisissä. Olen erittäin tyytyväinen lopettamispäätökseeni eikä se ole kaduttanut. Jos käyn pelaamassa, niin se on vain kavereiden kanssa potkimista enkä ole nähnyt tarvetta mennä johonkin divariin pelaamaan. Ehkä myöhemmin, mutta en koe sitä tällä hetkellä järkevänä.

Vaikka peliajat ovat jääneet taakse, niin Otaru kuitenkin seuraa edelleen jonkin verran pelejä.

– Ei minulla mitään kanavapaketteja ole, mutta kavereilla tulee katsottua pelejä. Siellä pelaa vielä sen verran tuttuja ja kavereita, että se tekee siitä mielenkiintoisen.

Espoolaisen jalkapallokoulun kasvattina Otaru edusti kaudet 2006-12 Honkaa, jonka jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Rovaniemelle ennen kuin palasi Honkaan kaudella 2015. ”Syrjähyppy” napapiirille jätti Otarulle ikuisen jäljen sydämeen.

– Minulle jäi Rovaniemeltä erittäin lämpimät muistot. Siellä on tiivis yhteisö ja jalkapallo on Rovaniemellä ykköslaji. Paljon lämpimiä ja mukavia ihmisiä. Sieltä lähtöni jälkeen olen vähintään kerran vuodessa käynyt Rovaniemellä lomalla. Se on minulle tärkeä paikka.

Torstaina Otarun entiset joukkueet kohtaavat toisensa, kun sarjakärki RoPS isännöi vielä voitoitta olevaa FC Honkaa. Otaru on ollut vaikuttunut rovaniemeläisten alkukaudesta.

– RoPS on pelannut hyvin. Honkakin on pelannut ihan hyvin, muttei ole vain saanut tuloksia. Kausi on vielä vasta alusta, mutta on vähän yllättävää, että RoPS on aloittanut noin vahvasti. Sieltä lähti hyviä jätkiä, mutta he ovat onnistuneet löytämään hyviä uusia vahvistuksia. RoPS:ssa lähdetään puolustuksen kautta ja siitä hyvänä osoituksena nolla päästettyä maalia. RoPS:aan kuuluu aina kova duuni sekä korkea työmoraali ja se on siivittänyt joukkueen vahvaan lentoon, Otaru miettii.

Salttu Forsström


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.