FC Inter ei tarjonnut jatkosopimusta omalle kasvatilleen – nappikset naulaan jo 26-vuotiaana: ”Välillä olisi hienoa olla vielä mukana”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interissä 127 Veikkausliiga-ottelua urallaan pelannut Kalle Kauppi jätti ammattilaiskentät taakseen viime kauden päätteeksi. Vasta 26-vuotias Inter-kasvatti ei aio enää palata Veikkausliigaan.

– Sillä tasolla ainakin ura on ohi. Ehkä johonkin aladivarin joukkueisiin menen tulevaisuudessa, mutta tänä kesänä en todennäköisesti pelaa missään, Kauppi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Puolustavana keskikenttäpelaajana tunnettu Kauppi taustoittaa nyt lopettamispäätöstään.

– Ei siihen ole yhtä isompaa syytä. Ehkä siihen vaikutti se, että pari viimeistä kautta olivat henkisesti aika raskaita ja Inter ei sitten tarjonnut jatkoa. Viime kausi oli minulta myös aika rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, nilkka- ja pohjevammojen kanssa taistellut Kauppi valaisee.

Päätös ei syntynyt ihan heti, sillä Kauppi etsi vaihtoehtoja. Suurempaa kiinnostusta muilta Veikkausliigan seuroilta ei kuitenkaan ilmennyt ja mahdollisuus siirtyä tavalliseen työelämään painoi vaakakupissa.

– Hain samalla muita töitä ja sitten sain vakkariduunin vakuutusalalta.

Turun seudun Kakkos- ja Kolmosdivarin seurat olivat toki hanakasti 186-senttisen pelaajan kintereillä.

– Todella monesta seurasta tuli yhteydenottoja ja mietin pitkään pitäisikö tarttua johonkin. Oma motivaatio ei ollut kuitenkaan sillä tasolla, että olisin pystynyt lähtemään täysillä mukaan. Ollaan nyt yksi vuosi ilman jalkapalloa ja katsotaan tilannetta ensi vuonna uudestaan, Kauppi pohtii.

Kauppi on katsellut välillä haikein mielin Interin edesottamuksia, mutta kertoo viihtyvänsä uudessa työssään.

– Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. Olisi se välillä hienoa olla vielä mukana.

– Meillä on töissä muutamia urheiluhenkisiä ihmisiä samassa tiimissä, joten täällä on myös tosi kiva ilmapiiri.

Aktiivisesti vanhan seuransa otteita seurannut Kauppi iloitsi Interin Suomen Cupin voitosta. Mestaruusjuhliin hän ei kerennyt itse kuitenkaan osallistumaan.

– Cupin voitto oli hemmetin hieno juttu. Kuulin, että voitonjuhlat olivat olleet railakkaat. Toivotaan, että se buustaa koko joukkuetta Veikkausliigassa. SJK-voitto oli ainakin hyvä suoritus siihen perään.

Tiistain Veikkausliiga-kierroksella nähdään Cup-finaalin uusinta, kun HJK isännöi jälleen Interiä Telia 5G Areenalla.

– Luulen, että siitä tulee tosi vaikea peli. Cup-finaali on kaikilla väistämättä mielessä, joten revanssihenki on vahva. Tiistain peli on kuitenkin täysin uusi ottelu ja siinä on jaossa kolme pistettä. En oikeastaan yhtään ihmettelisi, jos HJK kaatuisi taas, viisi maalia Veikkausliiga-urallaan viimeistellyt Kauppi arvioi.

Vaikka Interin alkukausi on ollut Veikkausliigassa vaikea, on joukkueesta yksilötasolla pari onnistujaa helppo nostaa esiin.

– Arska (Ari Nyman) on ollut kyllä joka pelissä ottelun parhaimpia. Albion Ademi on ollut tosi pirteä myös, keskikentän keskustassa urallaan pelannut Kauppi luettelee.

Jesse Happonen