FC Inter -legenda: ”Välillä tekisi mieli olla kentällä vetämässä liukutaklauksia ja soittamassa suuta”

© Kuva: Juha Tamminen

Keskikenttäpelaaja Severi Paajanen voitti urallaan FC Interissä Suomen mestaruuden sekä Suomen Cupin. Monet hieraisivat silmiään, kun Paajanen päätti lopettaa uransa parhaassa peli-iässä 28-vuotiaana kauden 2014 jälkeen keskittyäkseen opiskeluihinsa.

Paajanen seuraa kuitenkin edelleen tarkasti Interin edesottamuksia.
Peliuransa jälkeen Paajanen on suunnannut energiansa opiskeluihin ja perheeseensä.

– Tässä eletään nyt ruuhkavuosia, eli perhettä, opiskelua ja sitten vähän töitä. Luokanopettajaksi ja erityisopettajaksi pitäisi kohta valmistua, Paajanen kertoo nykykuulumisiaan SuomiFutis-sivustolle.

Paajanen lopetti uransa kauteen 2014. Päätös kypsyi hiljalleen ja syksyllä saatu opiskelupaikka oli lopullinen sytyke uran päätökselle.

– Viimeinen kausi meni lomittain ja pääsin silloin syksyllä kouluun ja sain mahdollisuuden opiskella pelaamisen ohessa. Sen 3-4 kuukauden aikana opiskelut maistuivat sen verran hyvälle, että lopettaminen oli lopulta aika helppoa.

– Nälkä oli tietyllä tavalla tyydytetty. Punnitsin pitkään ja harkitsin päätöstä. Kun sitten pääsin kouluun, niin se helpotti sitä päätöstä. Suomessa olin voittanut mitä voitettavissa oli ja olin hyvässä joukkueessa. Ymmärsin myös, etteivät rahkeet riitä seuraavalle tasolle, Paajanen kertoo lopettamispäätöksensä taustoista.

Menestys, voitot, pukukoppielämä sekä tappiot kuuluvat olennaisena osana joukkueurheilun arkeen. Tuo yhteisöllisyys ja menestyksen tuomat elämykset ovat niitä asioita joita Paajanenkin peliuraltaan kaipaa, mutta suurta nälkää pelikenttien puolelle ei enää ole.

– Aina hetkittäin toivoisi, että olisi mukana. Joukkueurheilussa olen kokenut niitä hienoja ja vaikeita hetkiä enkä ole vielä päässyt kokemaan samanlaisia elämyksiä peliuran jälkeen. Matseja olen katsonut ja tietyllä tapaa yksittäisissä hetkissä tekisi mieli olla kentällä, mutta sitä jalkapalloilijan arkea ei ole ikävä. Jalkapallo antaa paljon, mutta se myös ottaa paljon, muistuttaa Paajanen.

Paajanen siirtyi Interiin 17-vuotiaana ja pelasi lopun uransa Turun sinimustissa. Hän seuraa edelleen tiiviisti Interin edesottamuksia.

– Jokaisen kotipelin yritän käydä katsomassa ja jos en pääse, niin tulee sitten katsottua Ruudusta. Siellä on vielä monia vanhoja pelikavereita ja heidän kanssaan tulee juteltua ja vaihdettua ajatuksia. Minulla on siinä eräänlainen terapeutin rooli ja autan, jos on tarvetta.

Inter lähti kauteen erinomaisesti sujuneen talven jälkeen. Joukkue saavutti cupin finaalipaikan ja sille povattiin menestystä myös Veikkausliigassa. Alku on ollut kuitenkin ailahteleva, sillä viidestä ottelusta on kasassa viisi pistettä.

– Odotukset olivat jälleen kovempia kuin mitä on saatu. Interillä on kaikki potentiaali taas kerran ja siellä on nälkää menestyä. On mielenkiintoista nähdä miten cupissa käy, kun se pelataan nyt jo tässä vaiheessa kautta. Jos he voittavat sen ja liigassa menee huonosti, niin miten käy sitten loppukauden liigassa. Inter herättää vielä paljon tunteita ja välillä tekisi mieli olla kentällä vetämässä liukutaklauksia ja soittamassa suuta. Ojala teki pari pussia viime pelissä ja uskon homman vielä kääntyvän, Paajanen toteaa luottavaisena.

Inter hakee seuraavan kerran voittoa torstaina, kun se saa kotikentälleen Ilveksen. Paajanen povaa vaikeaa peliä Interille.

– En ole Ilvestä hirveästi seurannut ja olen nähnyt heiltä vain huippuhetket. Jos Jarkko Wissin peliä yhtään tiedän, niin Ilves ei tule antamaan yhtään palloa ilmaiseksi ja varmasti tasainen matsi on tulossa. Interiltä pitää niiden johtavien pelaajien nousta ja ottaa joukkue reppuselkään. Peli varmaan ratkeaa maaliin suuntaan tai toiseen. Jotenkin vastahyökkäysjoukkueet ovat olleet Interille tällä kaudella myrkkyä, mutten osaa sen tarkemmin sanoa millaista peliä Ilves pelaa. Voitto olisi Interille tärkeä sarjataulukon ja itseluottamuksen kannalta, pohtii Paajanen.

Salttu Forsström


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!