Harvoin näkee Pasi Rautiaista näin pitkään hiljaisena Viasatin studiossa: ”Se oli minun ensimmäinen rakkaus”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin putoaminen Mestarien liigasta välierävaiheessa Real Madridille veti Viasatin asiantuntija Pasi Rautiaisen hiljaiseksi. Pettymys paistoi läpi Viasatin studiossa, kun Rautiaiselta kyseltiin tuntemuksia.

Bayern oli oikeastaan molemmissa osaotteluissa erittäin hyvä, mutta tehottomuus vaivasi ja toisaalta varsinkin toisessa ottelussa Madridin maalivahti Keylor Navas pelasi huippuottelun. Bayern-vahti Sven Ulreichin emämunaus maksoi kalliisti ja se sapetti myös Rautiaista, joka ennen vastaamistaan oli kymmenisen sekuntia täysin hiljaa. Karim Benzema pääsi kuittamaan Ulreichin virheestä ja tekemään otteluparin ratkaisseen osuman tyhjään maaliin.

– Mmm… Puuh… Kun puhutaan taisteluista ja tuollaisista jutuista, niin mielestäni toi kakkosmaali (Real Madridin tekemä 2-1-maali), niin ei tuollaista saisi sattua. Mielestäni se on surkeaa, että tuollainen maali syntyy. Muutenhan tuo oli lähes täydellinen peli (Bayernilta), Rautiainen sai lopulta sanotuksi.

Bayernilla oli riittävästi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely tuotti tuskaa Saksan ylivoimaiselle mestarille. Rautiainen on edustanut peliurallaan Bayern Münchenia ja tappio tuntui siitäkin syytä kahta kauheammalta.

– Se (Bayern) oli minun ensimmäinen rakkaus. Vaikka nykyään voidaan puhua, että kaikki on mennyt myymiseksi ja bisnes pyörii, niin yksi asia tuossa seurassa on hienoa ja se on se, että siellä on yhä niitä ihmisiä, jotka olivat siellä jo pitkään. Esimerkiksi Uli Hoeneß. Se on hänen seuransa ja se on edelleen tietynlainen perheyhteisö, vaikka seura on kasvanut valtavasti.

Rautiainen korosti, että vaihtelu virkistäisi. Real Madrid hakee jo kolmatta peräkkäistä Mestarien liigan mestaruutta. Tällä kaudella Madridin pelaaminen on herättänyt kysymysmerkkejä niin La Ligassa kuin Mestarien liigassa, mutta silti vain Los Blancos on jälleen taistelemassa siitä Euroopan himotuimmasta pokaalista.

– Jotenkin sitä toivoisi, että välillä joku muu menisi sinne finaaliin. Mutta… Onnittelut (Real Madridille) ja helvetin hieno maali Benzemalta, se 2-1-maali. Upea voittomaali, aivan mahtava voittomaali. Tehty, pelattu kombinaatiofutiksella. Jes, taitavaa futista. Mutta kaikkia lasketaan, tiedän sen, Rautiainen jyrähteli sarkastisesti Benzeman maalista.

Voit katsoa Rautiaisen analysoinnin videolta tästä linkistä (Viafree).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.