IL: Maalivahti Anna Koivunen oli Pikkuhelmarien suuria onnistujia EM-välierässä – suuntasi jo katseen tulevaan

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi perjantaina Espanjalle EM-turnauksen välierässä 0-1.

Tappio ja siten finaalipaikan jääminen haaveeksi oli suuri kolaus Pikkuhelmareille, mutta ei tule unohtaa, että Suomen U17-ikäluokka pelasi vasta ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa ja pääsi heti neljän parhaan joukkoon.

Ikäluokan kestomenestyjiin lukeutuva Espanja oli välierässä vakuuttava, mutta Suomi sai pidettyä loppulukemat hillittyinä. Yksi suurista syistä siihen oli Pikkuhelmarien maalivahti Anna Koivunen, joka nappasi ensimmäisen jakson lopussa Eva Navarron rangaistuspotkun kiinni.

Hän joutui itse aiheuttamaan rangaistuspotkun Suomen syöttövirheen seurauksena ja sai ”palkinnoksi” keltaisen kortin. Komea venytys vasempaan alanurkkaan piti kuitenkin tilanteen tauolle mentäessä maalittomana.

– Huomasin, että pääsee yksin läpi. Olikin tosi nopea kärki. Koitin avata blokkia, mutta (vastustaja) sai otettua tatsin minusta ohi, Koivunen kertoi Iltalehdelle.

– Ei oikein muuta vaihtoehtoa jäänyt kuin ottaa jalasta kiinni ja kumoon.

– Puhuttiin (maalivahtivalmentaja) Eemeli Reposen kanssa, että mihin vetää, ja kuka on vetämässä. Päädyttiin molemmat siihen, että vetää minusta katsottuna vasemmalle.

Espanja kohtaa maanantaina turnauksen finaalissa hallitsevan mestarin Saksan. Aiemmin samana päivänä kolmannesta sijasta kamppailevat Suomi ja Englanti.

Pronssiottelussa on kuitenkin pelissä muutakin kuin kunnia. EM-turnauksen kolme parasta joukkuetta saavat paikan marraskuussa Uruguayssa pelattaviin MM-kisoihin.

Koivunen luottaa Suomen saumoihin.

– Ehdottomasti voidaan päästä (MM-kisoihin). Pitää jatkaa omaa tekemistä ja keskittyä siihen ihan täysin. Pitää katsoa, miten kaveri lähtee pelaamaan ja tehdä muutoksia sen perusteella. Pitää olla rohkea siinä pelissä.

– Siihen peliin ei saa lähteä pelkäämään. On ykkösjuttu, että pitää pelata omilla vahvuuksillaan. Jos se ei riitä, niin se ei riitä, mutta uskon, että meillä on semmoinen jengi kasassa, joka haluaa nyt voittaa niin paljon enemmän kuin se. Olen ihan varma, että hyvällä pelillä me se voitetaan.