Jalkapalloilijasta muusikoksi – FC Lahden ex-pelaaja vetää lähes 150 keikkaa vuodessa

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

Vuonna 2013 uransa lopettanut Konsta Hietanen jätti jalkapallon kokonaan taakseen muutamaksi vuodeksi lopettamisensa jälkeen, kun pallo vaihtui kitaraan. Hiljalleen pallo on kuitenkin tullut takaisin mukaan kuvioihin.

Hietanen debytoi Veikkausliigassa kaudella 2006, mutta hän oli jo tunnettu persoona laulaja- ja näyttelijäuransa ansiosta. Kun liigaura loppui vuonna 2013, palasi hän takaisin musiikin pariin.

– Elämään kuuluu nyt musiikkia, musiikkia ja musiikkia. Kun 29-vuotiaana lopetin, niin halusin panostaa enemmän aikaa musiikkiin ja toimin nyt cover-muusikkona. Alkuun tein myös opettajan sijaisen hommia, mutta siitä sitten siirryin pelkästään cover-artistiksi. Olen vähän sellainen yhden miehen ohjelmatoimisto, Hietanen kertoo nauraen SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka toisten musiikin soittaminen tuo Hietaselle tätä nykyä leivän pöytään, on hän aloittanut myös omien kappaleidensa kirjoittamisen.

– Viime aikoina olen tehnyt myös omaa musiikkia ja keskittynyt enemmän myös siihen sekä yrittänyt polkaista sitä käyntiin. Olen tehnyt omakustanteena neljä sinkkua jotka löytyvät Spotifystä ja on tässä myös levy-yhtiöiden kanssa keskusteltu, Konsta artistinimellä esiintyvä Hietanen valottaa.

Keikkoja suositulla artistilla riittää.

– Joka vuosi keikkojen määrä on noussut. Silloin ensimmäisenä vuotena oli 60-70 keikkaa ja nyt on lähelle 150. Sesonkikauden aikana on tosi paljon hommia, mutta tässä on jo pari vuotta pystynyt tekemään läpi vuoden hommia.

Lopetettuaan uransa Hietanen jätti jalkapallon taakseen. Hiljalleen veri on kuitenkin vetänyt takaisin myös pelikenttien puolelle.

– Lopettamisen jälkeen meni muutama vuosi, kun en pelannut missään. Tänä vuonna olen taas vähän herännyt ja olen käynyt muun muassa Kuusysin ikämiesten kanssa vähän treenaamassa. Virallisiin peleihin en kuitenkaan pysty osallistumaan, kun olen vielä pari vuotta liian nuori.

– Vanhin poikani pelaa jalkapalloa, mutta siinä toimin pelkästään isänä enkä ole muussa roolissa mukana. Lopetettuani otin tietoisesti hajurakoa jalkapalloon. Minulla on iso perhe ja monta rautaa tulessa, niin jalkapallolle ei löytynyt aikaa. Nyt on tehnyt mieli taas palata liikunnan pariin, kun huomaa kuinka hyvää se tekee kropalle ja mielelle, niin on tullut käytyä pelailemassa jalkapalloa ja sulkapalloa. Mieluummin niitä pelaan kuin lähden lenkille.

Veikkausliigaa Hietanen seuraa harvakseltaan.

– Olen aika huono seuraamaan jalkapalloa ja kun pelasin, niin intohimoni oli treenaamisessa ja kehittymisessä. Tietenkin tulevia vastustajia tuli tarkkailtua, mutta suhtauduin niihin vähän kuin työhommiin. Veikkausliigan seuraaminen on ollut aika vähäistä, mutta MM-kisat ovat aina sellainen kohokohta.

Kuusysin kasvatti pelasi FC Lahdessa yhteensä kuusi kautta ja mukaan mahtui myös kaksi kautta MYPA:ssa. Vaikka aktiivinen jalkapallon seuraaminen on jäänyt taka-alalle, on hän silti pistänyt merkille FC Lahden vireen. Kuhnurit ovat sarjassa neljäntenä ja saavat maanantaina kotikentälleen SJK:n. Hietanen uskoo FC Lahden menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

– Olen ollut tyytyväinen näkemääni ja kävin katsomassa avauspelin. Lahti on mennyt joka kausi vähän eteenpäin ja siellä on aika vakaan tuntuinen meininki. Ei sitä kirkkainta ole tullut, mutta muuten ihan hyviä tuloksia. Joukkueen leveys on avainasemassa tässä pelitahdissa. Jos pelaajia tippuu pois, niin penkiltä täytyy löytyä uusia kavereita. Pelaajien pysyessä terveenä, Lahdella on taas hyvät mahdollisuudet menestyä.

– FC Lahdella on myös pirteä meininki jalkapallon ulkopuolella. He näkyvät hyvin somessa ja Lahden katukuvassa. Kisapuistossa oli tosi hyvä tunnelma, kun kävin katsomassa peliä. Koko hommassa tuntuu olevan positiivinen tekemisen meininki, iloitsee Hietanen.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!