Jymy-yllätys: Serie A -tähti ei mahtunut Belgian MM-ryhmään – ”Syyt ovat taktisia”

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen mustana hevosena pidetty Belgia ilmoitti tänään alustavan MM-kisajoukkueensa. ”Punaisten paholaisten” listalla on vielä tässä vaiheessa 28 pelajaa, joten ryhmästä putoaa vielä viisi miestä. Lopullisen joukkueensa Belgia aikoo ilmoittaa viimeisenä mahdollisena päivänä 4. kesäkuuta.

Syy ylisuureen ryhmään on Belgian joukkueen useissa toipilaissa. Enemmän tai vähemmän vakavia vaivoja on ollut Toby AlderweireldilläRomelu LukakullaMichy Batshuayilla ja Thomas Vermaelenilla. Kaikki saattavat kuitenkin toipua pelikuntoon kisojen aluun mennessä.

Mielenkiintoinen aspekti Belgian pelaajalistalla on, että joukkueessa on peräti kaksi veljesparia. Joukkueen supertähdet Romelu Lukaku ja Eden Hazard saavat seurakseen pikkuveljensä Jordan Lukakun ja Thorgan Hazardin.

Joukkueesta löytyy myös Kiinaan tammikuun siirtoikkunassa siirtynyt Yannick Carrasco. Ryhmän johtavia pelaajia ovat maalivahti Thibaut Courtois ja Kevin De Bruyne, sekä Manchester Cityn luotettava, mutta loukkaantumisherkkä kapteeni Vincent Kompany.

Suurin yllätys listalla oli, että AS Roman tähtipelaaja Radja Nainggolan ei MM-joukkueeseen mahtunut. 30-vuotias Nainggolan teki Romalle tällä kaudella keskikentältä Serie A:ssa ja Mestarien liigassa kuusi maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.

Päävalmentaja Roberto Martínez perusteli Nainggolanin pudottamista taktisilla syillä.

– Radja on huippupelaaja, ja syyt ovat taktisia. Viimeiset kaksi vuotta joukkue on pelannut tietyllä tavalla, ja ne roolit menivät nyt muille pelaajille, Martínez sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tiedämme, että Radjalla on seurassaan todella tärkeä rooli, emmekä me voineet antaa hänelle sitä roolia joukkueessamme.

Nainggolanin ohella Belgian maajoukkueesta tutuista nimistä putosivat hyökkääjä Divock Origi, jonka Liverpool lainasi täksi kaudeksi Wolfsburgiin, sekä Evertonin Olympiakosiin lainaama Kevin Mirallas.

Belgia pelaa MM-kisoissa samassa alkulohkossa Englannin, Tunisian ja Panaman kanssa.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliPikkuhelmarien päätösottelussa panoksena MM-kisapaikka – ”Tässä joukkueessa ei pelätä virheitä”
Seuraava artikkeliEspanja mestaruusjahtiin kivikovalla joukkueella – Hurjaa laatua joka pelipaikalla