Karmean kohtalon kokenut HJK-hyökkääjä sai ex-pelikaveriltaan tsempit: ”Tosi ikävä homma – aikaa se vie”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

HJK tiedotti alkuviikosta, että joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman luottohyökkääjäänsä Akseli Pelvasta koko loppukauden ajan. Pelvas loukkasi polvensa pahoin PS Kemiä vastaan pelatussa ottelussa. Uransa reilu kaksi vuotta sitten polvivammojen pakottamana lopettanut hyökkääjä Jarno Parikka tietää, millainen taistelu ex-joukkuekaveri Pelvaksella on edessään.

– En ole ollut yhteydessä, mutta tosi ikävä homma ja se tuntuu hänestä varmasti pahalta. Tiedän, että ”Aksu” on ammattimainen jätkä ja tekee kuntoutumisen viimeisen päälle hyvin, vaikka aikaa se vie, Parikka kertoo kokemuksen rintaäänellä SuomiFutis-sivustolle.

Pelvaksen poisjäänti on iso menetys HJK:lle, mutta 174 ottelua Veikkausliigassa tahkonnut Parikka muistuttaa, että tuloksenteko ei ole yhdestä miehestä kiinni.

– Aksu on varma pelaaja. HJK tietää aina mitä saa, kun hän on kentällä. Hän on aina vaarallinen, monipuolinen ja tekee aina paljon maaleja.

– HJK:lla on kuitenkin niin laaja hyökkäys, että yksi loukkaantuminen ei saisi näkyä niin paljoa. Toivon, että nyt nuoremmat pelaajat ottaisivat roolia. Hyökkäyspäässä vastuu jakaantunee tasaisesti ja Riku Riski voi olla yksi niistä pelaajista, joka nousee enemmän esiin.

Parikka on seurannut tiiviisti vanhan seuransa otteita kotoisessa liigassa. Entinen maalipyssy on vakuuttunut eritoten parin pelaajan esimerkillisistä otteista pelikentällä.

– Klubista haluan nostaa esiin Sebastian Dahlströmin. Hän on ollut todella hyvä ja olen seurannut häntä jo pitkään. Klubilla on todella kova keskikenttä, mutta Dahlström on ottanut siitä itselleen ison roolin ja saa hyvin peliaikaa. Toivon hänelle hyvää uraa.

Helsinkiläisten keskikentältä löytyy myös toinen pelaaja, joka ansaitsee Parikalta erityismaininnan.

– Mosa (Moshtagh Yaghoubi) on ehdottomasti liigan eliittiä. Hän on räiskyvä, aggressiivinen ja hieno pelaaja. Häntä on ihan mahtava seurata, korsolainen ylistää.

HJK kohtaa perjantaina vieraissa sarjataulukon häntäpäähän jämähtäneen Turun Palloseuran. Parikan mukaan TPS ei tule olemaan Klubille kuitenkaan pelkkä suupala, vaikka joukkue todennäköisesti tulee otteluun supermotivoituneena.

– HJK on varmasti ärsytetty. Cupin finaali ei sujunut odotetulla tavalla ja alkukauteen on mahtunut parit muutkin tappiot. Ei siellä mitään paniikkinappulaa ole painettu, mutta he varmasti haluavat näyttää nyt. HJK on ottelussa iso ennakkosuosikki, mutta paha peli siitä tulee. Klubi sytyttää aina kaikki vastustajat. Kaikki haluavat sen päänahan. Se on yksi syy, miksi on hienoa pelata HJK:ssa.

Jesse Happonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS