KuPS:a ja FC Interiä urallaan edustanut entinen liigajyrä kuittaili Timo Furuholmille: ”Taisi jännittää sen verran paljon”

© Kuva: Juha Tamminen

Miikka Ilo tunnettiin liigakenttien taitavana ja värikkäänä laiturina. Liigauransa FC Interissä aloittanut Ilo muistetaan erityisesti KuPS:n paidassa, jossa hän myös lopetti uransa kauden 2015 jälkeen. Nykyään Ilo toimii KuPS:n yhteyspäällikkönä.

Ilo aloitti vuonna 2016 KuPS:n yhteyspäällikkönä ja laajaan toimenkuvaan kuuluvat muun muassa myynti- ja markkinointityöt, jotka pitävät miehen kiireisenä. KuPS voitti viime kaudella hopeaa ja joukkueesta povataan kärkipään joukkuetta myös tällä kaudella. Ilon mukaan menestys helpottaa myös hänen töitään myyntipuolella.

– Tavallaan kyllä. Minulla on vuosi enemmän alla ja sitä kautta enemmän kokemusta sekä kontakteja ja se tietenkin helpottaa. Fakta on kuitenkin se, että kyllä yritykset katsovat ensimmäisenä sen miten joukkue on menestynyt ja miten peleissä käy yleisöä. Menestys on paras myyntikeino, Ilo muistuttaa SuomiFutis-sivustolle.

KuPS lähti kauteen kovin satsauksin, mutta alku oli vaikea. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta saldona oli vain yksi piste, mutta vierasvoitto HJK:sta avasi padot. KuPS on voittanut neljästä edellispelistään kolme.

– Tuloksellisesti alkukausi oli vaikea, mutta pelillisesti ei ollut mitään hätää, mutta silloin ei vain tullut tuloksia. Se sama draivi on jatkunut. Pelaajilla ja seuralla on kovat odotukset ja se HJK-ottelu varmasti laukaisi hieman paineita, että nyt tulee myös tulosta, arvioi Ilo.

Paraisista lähtöisin oleva Ilo ehti edustaa KuPS:n maanantaista vastustajaa Interiä jo juniorivuosinaan ja debytoi joukkueen riveissä Veikkausliigassa kaudella 2005. Hän pelasi Interissä yhteensä kolme kautta ennen kuin tie vei Kuopioon.

– Interissä on edelleen hyviä frendejä pelaamassa kuten Ari Nyman, Mika Ojala ja Timo Furuholm ja seuraan edelleen heidän toimintaa. Toki seuraan vähän kaikkia, mutta KuPS:n ohella Interiä eniten.

Vaikka KuPS on äitynyt hyvään iskuun viime otteluissaan, ei se ole vielä pystynyt ottamaan täyttä pistepottia kotikentällään. Ilo uskoo tuon tilaston muuttuvan maanantaina.

– Odotan KuPS:lta samaa hyvää peliä sekä raikasta ilmettä mitä viime peleissä on nähty ja jatkumoa sille. Furuholmia taisi jännittää sen verran paljon, että otti punaisen viime pelissä (kaksi keltaista korttia ja ulosajo), ettei tarvitse tulla Kuopioon. Nyt KuPS:lla on hyvä paikka iskeä ja aika ottaa ensimmäinen kotivoitto.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!