Kolme lajinsa suurta, kolme seuralegendaa. Gianluigi Buffon, Andrés Iniesta ja Fernando Torres ovat antaneet jalkapalloilulle todella paljon, mutta ajan kulua heistä ei osaa pysäyttää kukaan.

Viikonloppuna oli hyvästien aika. 17 vuotta Juventuksessa pelannut Buffon, 12-vuotiaana Barcelonaan liittynyt Iniesta ja Atlético Madridin oma kasvatti Torres pelasivat kukin viimeisen pelinsä oman rakkaan seuransa paidassa.

Eikä unohtaa sovi myöskään Arsène Wengerin lähtöä Arsenalista 22 vuoden jälkeen.

Kiinnostavaa on, että pelaajista ainakin Torres ja Iniesta aikovat jatkaa uraansa jossain toisessa maailmankolkassa, ja viime viikolla uranjatkohalujaan väläytteli myös Buffon. Aika omien parissa on kuitenkin ohi.

Buffon hyvästeli Juventus-kannattajat kotikentällään 2-1 -voitossa Hellas Veronaa vastaan. Maalivahtilegenda otettiin vaihtoon 63. minuutilla, ja tolppien väliin pääsi 28-vuotias Carlo Pinsoglio. Pinsoglio on Juventuksen oma kasvatti, jolle ottelu oli sekä Serie A -debyytti että ensiesiintyminen Juventuksen edustusjoukkueessa. Verona teki maalinsa Pinsoglion taakse.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Fernando Torres hyvästeli Atlético Madridin Wanda Metropolitanolla 2-2 -tasapelissä Eibaria vastaan. ”El Niño” pelasi ottelussa täydet minuutit ja viimeisteli joukkueensa molemmat maalit.

Andrés Iniestan Barcelona-uran viimeinen ottelu kesti 82 minuuttia. Tuolloin hänet otettiin vaihtoon raikuvien aplodien saattelemana, Paco Alcacérin juostessa kentälle. Barcelona voitti Iniestan jäähyväisottelussa Real Sociedadin 1-0.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images