Ikään kuin Veikkausliigan ykköspaikassa ei olisi RoPS:n kannattajille jo tarpeeksi ilonaiheita. Nyt RoPS kutkuttelee faniensa hermoja antamalla vahvoja vihjauksia seurassa lähestulkoon jumalan asemassa olevan Aleksandr ”Boris” Kokon paluusta seuraan.

– Arvatkaa, kuka tuli käymään, RoPS kirjoitti maanantaina Twitter-tililleen ja latasi kuin kiusoitellakseen kuvan RoPS:n pelipaitaan sonnustautuneesta Boriksesta.

Tiistainen Lapin Kansa antoi lisää puhtia kannattajien toiveille Kokon paluusta seuraan (lue Lapin Kansan juttu tästä). Paikallislehti jututti vanhan seuransa kanssa harjoitellutta Kokkoa tämän suunnitelmista, ja vastaukset antavat odottaa hyvää.

– Etsin edelleen seuraa ulkomailta. Jos kesäkuun loppuun mennessä ei ole tärpännyt, niin ura jatkuu Suomessa, ja silloin RoPS on ykkösvaihtoehto, Kokko kertoi Lapin Kansalle.

Kesäkuun alussa 31 vuotta täyttävä Kokko voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden vuonna 2008 Hongassa ja vuonna 2015 RoPS:ssa. RoPS:n paidassa hän pelasi kaikkiaan viisi kautta vuosina 2012-2016, ja miehestä on napapiirillä varmasti kaikilla lämpimät muistot.

Kaudella 2016-2017 Kokko kokeili onneaan australialaisessa Newcastle Jetsissä, mutta loukkaantumiset hankaloittivat onnistumista. Kesällä 2017 Kokko siirtyi Hongkongin pääsarjaseura Eastern SC:hen, mutta sopimus purettiin alkuvuodesta.

– Päädyin purkamaan sopimuksen. Kulttuuri oli siellä kerta kaikkiaan niin erilainen, että eurooppalaisen oli todella vaikea sopeutua sinne. Eastern maksaa minulle kuitenkin palkkaa kesäkuun loppuun asti, jos en löydä uutta jengiä, Kokko kertoo.

Kokko harjoittelee RoPSin kanssa toukokuun loppuun. Tarjouksia on tullut sekä Euroopasta että Aasiasta, mutta jos mikään niistä ei hyökkääjää vakuuta, on RoPS realistinen vaihtoehto loppukauden osoitteeksi.

– Olen treenannut koko ajan kovaa, ja odottanut sopivaa diiliä. Vieläkin on pari viritystä meneillään Aasiaan, joista pitäisi tehdä päätös tämän kuun aikana, Kokko sanoo.

– Meillä on kirjoittamaton sopimus RoPSin kanssa, että en neuvottele muiden suomalaisseurojen kanssa, kysymättä ensin RoPSin kiinnostusta. Kyllä tässä pitää lähipäivinä käydä Nivan Riston (RoPS:in puheenjohtaja) kanssa kaffilla.

– Onhan Rovaniemi ja RoPS minulle todella läheisiä. Tämä on samalla sekä henkinen koti että henkireikä. Tiedän, että minua arvostetaan täällä ja täällä voin vain keskittyä nauttimaan futiksesta. Ei minulla enää ole mikään pakkorako lähteä ulkomaille. On mietittävä kokonaisuutta.

Myös päävalmentaja Toni Koskelalle fanien rakastama hyökkääjävahvistus kelpaisi hyvin.

– Boris näyttää olevan hyvässä kunnossa. Tervetuloa, jos vain sopimusasiat saadaan kuntoon. Näistä asioista kuitenkin päättävät muut miehet, Koskela kommentoi.

Hyökkääjäosastolla käsileikkaus, hyvästit ja uusi sopimus

RoPS:n kokoonpanossa on hyökkäjien osalta muutenkin liikehdintää. Vahvan alkukauden pelanneen brassilaituri Agnaldon käsivarsi murtui harjoituksissa ja käsi jouduttiin leikkaamaan. Agnaldon sairausloma kestää arviolta kuusi viikkoa.

Ainoastaan talvikaudella Suomen Cupissa peliminuutteja saaneen Matheus Calimanin peliesitykset eivät tyydyttäneet, ja niinpä miehen jatko-optiota ei käytetty.

Tammikuussa Rovaniemen Palloseuran kanssa sopimuksen allekirjoittanut laitapelaaja Matheus Caliman ei enää jatka Napapiirillä. RoPS päätti olla hyödyntämättä Calimanin sopimuksessa ollutta optiota. RoPS toivottaa nuorelle pelaajalle menestystä tuleviin haasteisiin.

Samaan aikaan RoPS on sorvannut sopimuksen Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin olevan Sterling Yaketen kanssa. Hyökkääjänä ja laiturina pelaava Yakete on edustuskelpoinen, kun siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta. Mies on jo harjoitellut pari viikkoa RoPS:n mukana.