Lyonilla mahdollisuus tehdä historiallinen temppu Mestarien liigassa ennen Real Madridia – ”Odotan ihan huikeaa peliä”

© Kuva: Getty Images

Kaksi edellistä naisten Mestarien liigaa nimiinsä vienyt ranskalainen Lyon kohtaa saksalaisen Wolfsburgin tämän vuoden finaalissa Valeri Lobanovskyi -stadionilla Kiovassa. Lyon tekee historiaa, mikäli se voittaa ottelun.

Mikään joukkue ei ole koskaan aiemmin voittanut kolmesti peräkkäin Mestarien liigaa. Miesten puolella Real Madrid hakee kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan lauantaina Liverpoolia vastaan. Myöskään miehissä yksikään seura ei ole onnistunut voittamaan kolmea kertaa peräkkäin nykyistä Mestarien liigaa (vuodesta 1992).

Suomen A-maajoukkueen puolustuslinjassa satakunta ottelua pelannut Tuija Hyyrynen odottaa jo innolla tortai-illan finaalia.

– Pakko katsoa! Pääsen juuri treeneistä silloin, Juventuksessa Serie A:n mestaruuden heti debyyttikaudella voittanut Hyyrynen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Odotukset finaalia kohtaan ovat katossa. Lyonille finaali on kuudes tällä vuosikymmenellä ja Wolfsburgille puolestaan neljäs. Lyon on voittanut kannun neljästi ja Wolfsburg kahdesti.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti aiemmin finaalissa. Keväällä 2013 saksalaiset olivat vahvempia, mutta kolme vuotta myöhemmin Ranskan suurseura sai revanssin voitettuaan mestaruuden rangaistuspotkujen jälkeen. Hyyrynen on valinnut tämän kertaiseen näytökseen jo puolensa katsojana.

– Odotan ihan huikeaa peliä. Ne kaksi ovat todella huippujengejä. Molemmat ovat omien maidensa mestareita ja tottuneet voittamaan.

– Pidän Lyonia suosikkina ja olen myös itse sen puolella. Siellä pelaa lempipelaajani oikea pakki Lucy Bronze.

Hyyrynen kertoo ihailevansa kahdesti Englannissa vuoden pelaajaksi valitun laitapakin pelityyliä.

– Hän on hyökkäyssuuntaan tosi aktiivinen. Etenkin siellä päässä hän on todella hyvä ja menee vähän joka suuntaan, Helmarien konkaripakki kehuu.

Molemmilla joukkueilla on myös hyökkääjät, joihin Hyyrynen kehottaa kiinnittämään katseet.

Ada Hegerberg on tehnyt todella paljon maaleja Lyonille ja Wolfsburgin Pernille Harder on ollut ihan tulessa. En usko, että ottelussa jäädään siis maaleitta, vaikka kummallakin hyvä puolustus onkin.

Finaalissa kenttä vilisee Hyyryselle tuttuja pelaajia, joita hän on kohdannut maaotteluissa. Erityiskehut ansaitsee rakkaan naapurimaamme Ruotsin pelaaja Nilla Fischer, joka luutii Wolfsburgin alakerrassa.

– Hän on tosi hyvä toppari ja todella vahva erikoistilanteissa. On hieno seurata matsia, kun on jonkunlainen fiilis kentällä olevista pelaajista, Hyyrynen kertoo innostuneena.

Ottelusta puolustaja odottaa tasaista. Hyyrynen kehuu hallitsevan mestarin Lyonin pallollista osaamista, Wolfsburgilta löytyy myös omat vahvuutensa.

– Lyon tykkää pelata palloa paljon maata pitkin kovilla syötöillä. Pelaajat löytävät toisensa hyvin ja se kemia näkyy. Wolfsburg puolestaan on sellainen paljon työtä tekevä joukkue ja he ovat boksissa ja erikoistilanteissa todella vaarallisia. Edessä on ihan mieletön peli, Hyyrynen ylistää.

30-vuotias suomalaispelaaja pääsi itse kokemaan viime kaudella Mestarien liigan hienouden tanskalaisseura Fortuna Hjørringin paidassa.

– Pääsimme puolivälieriin asti ja meillä oli tosi tiukkoja pelejä. Se oli tosi hyvä kokemus ja näki todella läheltä, missä Euroopan huiput menee. Huippujoukkueet esittivät niin hienoja kuvioita ja yhteispeliä, että heitä oli tosi vaikea puolustaa, helsinkiläinen muistelee.

Hyyrynen pääsee myös ensi kaudella pelaamaan Mestarien liigaa, sillä Italian Serie A:n kaksi parasta joukkuetta pääsevät automaattisesti cupin lohkovaiheeseen. Maajoukkueen luottopuolustajalla on sopimusta jäljellä vielä ainakin ensi kausi Juventuksen kanssa, johon hän on sopeutunut hyvin.

– Olen viihtynyt hirveän hyvin Torinossa ja futiksellisesti sopeuduin tosi nopeasti. Arkiset asiat tehdään täällä ehkä vähän liian monen mutkan kautta, mutta tykkään maan verkkaisesta tahdista.

Vain Pohjoismaissa urallaan aiemmin pelannut Hyyrynen kertoo hyppäyksen jalkapallon mahtimaa Italiaan olleen iso.

– Tämä on ihan eri maailma. Median kiinnostus ja kaikki on paljon suurempaa. Nyt olen huomannut, kuinka paljon asioita voi sisältyä jalkapalloilijan elämään.

Lyonin ja Wolfsburgin välinen finaali potkaistaan käyntiin kello 19. Voit seurata ottelua Viasat Jalkapallo – kanavalla ja Viaplayssä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.