Maajoukkuekapteenit vaativat armoa dopingista kärynneelle kollegalleen – Fifan kädet sidotut

© Kuva: Getty Images

Perun maajoukkueen kapteenia Paolo Guerreroa ei nähdä Venäjän MM-kisoissa, vahvistaa Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa.

Guerrero, 34, vapautui hiljattain kuuden kuukauden pelikiellosta, jonka hän sai syksyllä kärähdettyään dopingtestissä kokaiinista. Hän kertoi, että oli juonut teetä, joka oli sisältänyt kiellettyä ainetta.

Viime viikolla Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin Cas kuitenkin ilmoitti, että se on pidentänyt Guerreron pelikiellon kestämään 14 kuukautta.

Pidennetty panna tarkoittaa sitä, että Guerrero ei pysty osallistumaan kesäkuussa alkavaan MM-lopputurnaukseen, jonne Peru selviytyi ensimmäistä kertaa 36 vuoteen.

Jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPro vetosi Fifaan sunnuntaina pyytäen, että Guerrero saisi pelata turnauksessa. Hugo Lloris, Mile Jedinak ja Simon Kjær – Perun kanssa samassa alkulohkossa pelaavien joukkueiden kapteenit – pyysivät niin ikään armoa Fifalta avoimen kirjeen muodossa.

– Hän on edustanut maataan ylpeydellä viimeiset 14 vuotta, jahdannut pääsyä MM-kisoihin. Nyt se hetki on viimein saapunut, kun Perun on määrä esiintyä vuoden 2018 MM-kisoissa Venäjällä, lukee kirjeessä.

– Peru palaa jalkapallon ylimmälle tasolle 36 vuoden tauon jälkeen, ja me uskomme, että Paulo Guerreron pitäisi saada johtaa maansa sinne ja juhlia uransa huippuhetkeä.

Maajoukkuekapteenien mielestä Fifan tulisi ottaa huomioon se, että tutkimuksissa selvisi, ettei Guerrero nauttinut teetä huijatakseen tai tavoitellakseen kilpailullista etua kiellettyjen aineiden avulla. He toivovat, että Fifa voisi vapauttaa Guerreron pelikiellosta kisojen ajaksi ja käynnistää pannan uudelleen, kun Perun matka kisoissa päättyy.

Fifa vahvisti tiistaina, että sen presidentti Gianni Infantino oli tavannut Guerreron ja Perun jalkapalloliiton presidentin Edwin Oviedon. Infantino oli valitellut tilannetta, mutta sanoi, että Fifan kädet ovat sidotut, sillä päätöksen pelikiellosta teki Cas.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.