Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi tiistaina urotekojensa sarjaa. Pikkuhelmarit kukistivat Liettuassa pelattavissa EM-kisoissa Hollannin maalein 2-1 ja raivasi paikkansa EM-kisojen välieriin (uutinen).

Ottelun maalit on katsottavissa allaolevasta Helmarien twiitistä:

Helmarit

@HelmaritFI
Suomen U17-tytöt voittivat eilen Hollannin 2-1 ja lunastivat paikan EM-välieriin 🔥🔥 Tässä matsin maalit, koko kooste Huu-tv:ssä. #Pikkuhelmarit #WU17EURO

Joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta on ollut haastatteluissaan jatkuvasti hyvin luottavainen joukkueen mahdollisuuksiin, ja tiistaina positiivisuus palkittiin.

– Onhan tämä mieletöntä, mutta uskoin koko ajan tähän joukkueeseen. Hollanti oli pelannut kaksi peliä samalla kokoonpanolla ja 30. minuutin kohdalla ottelu alkoi kääntyä eduksemme. Johtoasemassa joukkue pelasi äärimmäisen kypsästi, Saloranta kehui Palloliiton kotisivujen otteluraportissa.

Suomen ensimmäinen maali oli näyttävän vapaapotkukuvion tulos. Pallon ampui maaliin Kaisa Juvonen, ja Saloranta muisti kiittää juonesta myös taustaryhmänsä jäseniä.

– Valmennustiimissä Jonne Kunnas ja Eemeli Reponen ovat tehneet valtavan työn erikoistilanteiden kanssa, ja olen äärimmäisen onnellinen heidän puolestaan, että nyt se palkinto tuli. Koko valmennustiimi vastustajien tarkkailijoita myöten on tehnyt äärimmäisen hyvää työtä, Saloranta kiitteli.

Ilveksen junioreissa pelaava Juvonen hehkui itsekin tyytyväisyyttä välieräpaikan varmistuttua.

– Olihan se ihan mieletöntä tehdä maali tällaisessa matsissa. Meillä on uskomaton joukkue, taitavat yksilöt, jotka haluavat auttaa joukkuetta. Me uskoimme koko ajan itseemme, ja nyt olemme askeleen lähempänä isoa unelmaamme, joka on MM-kisat Uruguayssa, Juvonen sanoi.

Suomi kohtaa välierässä perjantaina 18.5. Espanjan. Ottelu alkaa klo 16.30.

Helmarit

@HelmaritFI
”Uskoin koko ajan tähän joukkueeseen”, päävalmentaja Marko Saloranta. (Äänet taas päälle📣) #Pikkuhelmarit #WU17EURO

Helmarit

@HelmaritFI
Oi Suomi on niin ihana🎼🎼🎼🇫🇮 #Pikkuhelmarit juhlii paikkaa EM-kisojen välierissä ##WU17EURO