22-vuotias Suomen A-maajoukkuepelaaja Glen Kamara on pelannut Skotlannin pääsarjan Dundee FC:n joukkueessa erinomaisen kauden ja suorastaan oman läpimurtokautensa. Kamaralla on jäänyt Dundeen 47 sarja- ja cup-ottelusta väliin vain yksi peli, jonka aikana hän kärsi pelikieltoaan. 40 kertaa hän on pelannut täydet minuutit.

Maalinteossa Kamara ei ole onnistunut, ja maalisyöttöjä hänelle on kirjoitettu kaksi. Miehen arvoa ei kuitenkaan lueta suoraan tehotilastosta, vaan häntä arvostetaan nimenomaan pyyteettömän puolustustyöskentelyn ansiosta.

Kamara on luutinut todella ansiokkaasti keskikentän pohjalla puolustuslinjan edessä, himmentänyt Skotlannin suurseurojen kehuttuja tehopelaajia ja liikutellut palloa menestyksekkäästi eteenpäin Dundeen hyökkäyspään pelaajille.

[readmore from=Kamara-Glen]

Suomalaisen kausi on ollut niin onnistunut, että uran Dundeessa huhutaan jäävän vain yhden kauden mittaiseksi. Kiinnostusta on kerrottu olevan Skotlannin suurseuroissa Celticissä ja Rangersissa, sekä Englannin kahdella ylimmällä sarjatasolla Bournemouthissa, Swanseassa ja Derbyssä.

Tuorein osoitus Kamaran arvostuksesta saatin myöhään sunnuntai-iltana, kun hän voitti Andrew De Vries -palkinnon Dundee FC:n vuoden pelaajana. Seura tiedotti valinnasta Twitter-tilillään. Palkinnonsaajan valitsevat Dundeen kannattajat.

Dundee Football Club

@DundeeFC
Congratulations to Glen Kamara who tonight won the Andrew De Vries Player of the Year award for this season #thedee

DPC 🇨🇷

@DensParkChoir
Andrew De Vries Dundee FC Player of the Year: @GlenKamara4

DPC 🇨🇷

@DensParkChoir
Supporters clubs’ poty results:

@GlenKamara4 : 15
Paul McGowan : 8

Young POTY x2 : @Waddell_Kerr 2

DPC 🇨🇷

@DensParkChoir
Glen Kamara takes the 2/4 Player of the years with Waddell taking young player of the year and a supporters award, with El Bahk’s goal v united winning goal of the year. Cedwyn Scott gets an award with Gowser getting 9 supporters awards

Samassa yhteydessä Kamara valittiin vuoden pelaajaksi myös Dundeen pelaajien toimesta.

DPC 🇨🇷

@DensParkChoir
Players player of the year: @GlenKamara4 💙💙