Nuori KuPS-vahti sai tilaisuutensa pitkän odotuksen jälkeen: ”Kyllä tuntuu hyvältä”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran maalivahtikasvatti Miika Töyräs sai huhtikuussa kauan odottamansa mahdollisuuden, kun hän tuurasi ykköstorjuja Otso Virtasta ottelussa FC Lahtea vastaan.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi ottelun jälkeen, että Töyräs, 19, sai tietää pelaamisestaan vain puolitoista tuntia pelin alkua. Mukiinmenevästä debyytistä jäi käteen 1-1-tasapeli.

Ykkösvahti Virtasen ollessa sivussa Töyräs on vartioinut kuopiolaisten maalia nyt jo kolmessa sarjaottelussa. KuPS päihitti Seinäjoen Jalkapallokerhon viime viikolla 3-1 ja maanantaina kaatui FC Inter vakuuttavin 5-1-lukemin.

– Se vähän harmittaa, ettei vieläkään tullut kauden ensimmäistä nollapeliä, mutta hyvä matsi se oli silti ja olen tyytyväinen hyviin torjuntoihin. Siinä oli ensin Benjamin Källmanin veto ekalla puoliajalla ja sitten yksi kova vapari tokalla puoliajalla. Ne olivat kaksi pahinta torjuntatilannetta, maalivahtilupaus kertaa KuPS:n sivuilla.

Töyräs ehti vartoa vuoroaan penkillä jo hyvän tovin.

– Kyllä tuntuu todella hyvältä päästä viimeinkin pelaamaan. 50 peliä olen odottanut penkillä ja alkoi tuntua siltä, että on jo aikakin. Hyvällä tasolla olen pelannut ja tyytyväinen voi olla omaan liigakauteen. Kaikista peleistä on jäänyt positiiviset fiilikset niin omalta kuin joukkueen osalta.

– Meidän pelillinen vahvuutemme on, että me pystytään pitämään palloa hallussa ylempänä ja saadaan painetta vastustajan päätyyn ja luodaan paikkoja niin paljon, että me melkein väkisinkin voitetaan. Me myös puolustetaan riittävän hyvin.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!