Jyväskylän kaupunginvaltuusto teki maanantai-iltana jalkapallon ja liikunnan kannalta merkittävän päätöksen. Valtuusto asettui lähes yksimielisesti Hippos2020 -hankkeen taakse. Hankkeessa rakennetaan Hippokselle useita uusia liikuntamahdollisuuksia, ja osana hanketta on myös uusi jalkapallostadion. 67 paikalla olleesta valtuutetusta kaupunginhallituksen esitystä kannatti 63.

BusinessJyväskylä

@BusinessJKL
Onnea #Jyväskylä! Jyväskylän kaupunginvaltuusto on juuri hyväksynyt suurhankkeen käynnistämisen selvin luvuin 63-2-2. Kiitos luottamuksesta! Hyvillä mielin kohti uutta liikunnan ja urheilun tulevaisuutta! #Hippos2020 #liikuntapääkaupunki #luottamus

Caius Forsberg

@caiusforsberg
#hippos2020 virallisesti eteenpäin kohti sopimusten tekoa investorien kanssa. Aivan huikeeta! Jalkapallostadion mukana matkassa ⚽ #jyväskylä #jklvaltuusto #liikuntapääkaupunki

Ilona Helle

@helleilona
#jklvaltuusto päätti juuri Hippos2020 -hankkeen käynnistämisestä kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti ml. valtuuston hyväksymä ponsi. #Jyväskylä #Hippos2020 #liikuntapääkaupunki

Taimo Halme

@taimoHJ
Virallinen nuijankopautus #Hippos2020:stä on nyt tehty #JKLvaltuusto. 34 miljoonaa kaupungin rahaa, hankkeen kokonaisarvo 200-250 miljoonaa.

Uuden jalkapallostadionin katsojakapasiteetti on noin 5 000 katsojaa.

Koko Hippos2020-hankkeen budjetti on noin 220-250 miljoonaa euroa. Summasta lähes 90 % on yksityistä rahoitusta, ja Jyväskylän kaupungin osuus on 34 miljoonaa euroa.

Kaupungin tiedotteessa hanketta kuvaillaan ”Pohjoismaiden merkittävimmäksi liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, terveydenedistämisen sekä hyvinvoinnin ja tapahtumien keskukseksi”. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 160 000 bruttoneliömetriä.

Projektin kesto on pitkä, sillä uusinta toimistorakennusta lukuun ottamatta kaikki Hippoksen alueen nykyiset rakennukset tullaan purkamaan uusien tieltä. Rakentaminen pyritään aloittamaan alkuvuonna 2019, ja aikaisintaan valmista tulee vuonna 2022.

– Hippos-hanke vahvistaa entisestään Jyväskylän asemaa yhtenä Pohjoismaiden johtavista liikuntakaupungeista, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kommentoi valtuuston päätöstä.

Nyt tehdyn päätöksen myötä Hippoksen alueelle suunnitellaan rakennettavaksi jalkapallostadionin lisäksi monitoimiareenaa urheilu- ja viihdetapahtumille, kolmirataista harjoitusjäähallia, sisäliikuntakeskusta kamppailulajeista palloiluun ja yleisurheiluun, voimistelutaloa, liikuntapuistoa kuntoilijoille sekä jäädytettäviä ja lämmitettäviä ulkokenttiä. Lisäksi alueelle tulee tutkimus-, majoitus-, kauppa- ja toimistotiloja. Monitoimiareenassa on katsomopaikkoja noin 6 500 ja tapahtumissa noin 8 000.

Ykkösessä pelaava JJK pelaa tätä nykyä vuonna 1926 rakennetulla Harjun stadionilla.

Lähde: Jyväskylän kaupungin kotisivut