Onko Metroderbystä Stadin derbyn haastajaksi? – ”Toivottavasti päästäisiin edes lähelle sitä”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Veikkausliigan legendaksi valittu Rami Hakanpää on jalkapallon parissa vielä vahvasti mukana. Entinen toppari on Kakkosessa pelaavan PK Keski-Uusimaan päävalmentaja. Porilainen vetää joukkueelleen viidet treenit viikossa, jonka päälle on vielä pelit. Silti mieheltä löytyy aikaa seurata Veikkausliigaa.

Suurennuslasin alla on omien vanhojen seurojen (HJK, FC Honka, KuPS) lisäksi etenkin PKKU:n yhteistyöseura FC Lahti ja sen keskikentällä kirmaava nuori lupaus Teemu Jäntti.

– Hän pelasi viime vuonna meidän jengissä. Valmensin häntä pari vuotta. Hänellä on todella hyvä asenne ja poikkeuksellinen fysiikka. Hän on kiva valmennettava, koska hän on erittäin motivoitunut, kauden 2013 jälkeen peliuransa päättänyt Hakanpää kertoo SuomiFutis-sivustolle.

18-vuotiaan Jäntin vakuuttavat otteet liigatasolla ovat tulleet pienoisena yllätyksenä.

– Hän yllättää aina. Luulin, että hän vähän haistelee ja maistelee liigaa tällä kaudella, mutta mitä vielä. Teemu on ottanut ison roolin ja pärjännyt siinä hyvin.

Hakanpää voitti Veikkausliigassa yhteensä viidesti kultaa ja viidesti hopeaa Jazzin, HJK:n ja Hongan riveissä.

Lauantaina miehen vanhat pitkäaikaiset seurat kohtaavat, kun sarjakärki HJK isännöi Honkaa. Hakanpää ei ole valinnut puoltansa.

– Jotenkin katson aika neutraalisti ihan kaikkien pelejä. Molemmista on hienoja muistoja. Odotan pelistä ennen kaikkea hienoa tapahtumaa. Toivottavasti siinä päästäisiin edes lähelle sitä, mitä HJK:n ja HIFK:n väliset ottelut olivat viime kausina.

Paikallisväännöt kutkuttivat raudan lujaa topparia erityisen paljon etenkin silloin, kun miehelle oli kertynyt kokemusta kummastakin organisaatiosta.

– Kun pelasin Hongan paidassa HJK:ta vastaan, se sytytti minut poikkeuksellisen paljon. Minulla oli seurasta lämpimät muistot ja vastassa oli tuttuja naamoja.

HJK lähtee lauantain otteluun suurena ennakkosuosikkina sarjanousija Honkaa vastaan, mutta 39-vuotias valmentaja tietää, että jalkapallossa voi tapahtua mitä vain. Etenkin derbyissä.

– Aina on mahdollisuus. Näiden kahden joukkueen väliset ottelut ovat erilaisia pelejä. Niissä on eri lataus. Muistan aikoinaan, kun pelasimme HJK:n kanssa Allianssia vastaan ja saatoimme olla välillä ihan sillassa, vaikka heillä oli jo haastavat ajat kaiken suhteen. Näissä derbyissä ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu, Hakanpää painottaa.

Hakanpää haluaa nähdä aktiivisen Hongan.

– Olisi siistiä, jos he lähtevät testaamaan omia vahvuuksiaan HJK:ta vastaan. Tuntuisi hassulta, jos he laittaisivat itselleen eri vaihteen silmään. Vaikea nähdä heitä parkkeeraamassa mitään bussia. Se ei kuulu Hongan pelityyliin. Heillä on kova jengi vastassa, mutta mentaalipuolen extralataus tuo peliin sen tarvittavan kovuuden. Jokainen pelaaja haluaa näyttää HJK:lle.

Jesse Happonen

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!