Yksi Perun jalkapallohistorian suurimmista pelaajista, maajoukkuekapteeni Paolo Guerrero sai pettyä pahemman kerran, kun urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS jatkoi miehen doping-pelikieltoa kuudesta kuukaudesta 14 kuukauteen. Tämän johdosta 34-vuotiaan Guerreron unelma MM-kisoissa pelaamisesta murtui (lue lisää).

Guerreron dopingnäyte sisälsi kokaiinia, jota hän sanoi saaneensa teestä. CAS myönsi, ettei Flamengossa leipänsä ansaitseva Guerrero ollut yrittänyt parantaa suorituskykyään aineen avulla, mutta hän sai rangaistukseen syyllistyttyään huolimattomuuteen.

Soppa Guerreron tapauksen ympärillä kiehunee vielä pitkään, ja oman lusikkansa keitokseen pani myös pelaajan äiti Petronila Gonzales. ”Doña Peta” vihjasi TV-kanava RPP:n haastattelussa, että toisella perulaislegendalla Claudio Pizarrolla oli pelikiellon jatkamisen kanssa jotain tekemistä.

– Poikani on täysin murtunut. On kuin häneltä oltaisiin leikattu jalat irti, koska pelissä on muita intressejä, Guerreron äiti julisti.

– Claudio Pizarro, minä en ole typerä. Kaikki on suunniteltu tarkkaan ja huolellisesti. Tämä on valtava salaliitto.

39-vuotias Pizarro ja viisi vuotta nuorempi Guerrero pelasivat aikanaan yhdessä Bayern Münchenissä, ja Petronila Gonzalesin mukaan Pizarro kiusasi jo tuolloin Guerreroa.

Pizarro on tehnyt Bundesliigassa kaikkiaan 192 maalia – lähinnä Werder Bremenissä ja Bayern Münchenissä – ja on sarjan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja. Kaikki pelaajat mukaanlukien hän on historiallisen maalintekijätilaston viides.

[readmore from=Guerrero-Paolo]

Pizarro itse elätteli myös toiveita MM-ryhmään mahtumisesta, mutta toisin kävi. Vain kaksi maalia kahden viime kauden aikana tehnyt veteraani ei mahtunut mukaan Perun 24 pelaajan alustavaan MM-ryhmään. Ennen valintojen julkistamista Pizarro oli kirjoittanut sosiaaliseen mediaan näin:

– Ihan sama, miten kaukana tavoittelemasi päämäärä näyttää olevan, uskoaan ei saa koskaan menettää.

CONMEBOL.com

@CONMEBOL
Perú oficializa primera lista para el Mundial.
▶️ goo.gl/iAEp6E

Perun MM-joukkueen tunnetuimmat pelaajat ovat Guerreron ja Pizarron poissaollessa Watfordin André Carrillo ja Lokomotiv Moskovan Jefferson Farfán. Päävalmentaja Ricardo Gareca suunnittelee tiettävästi myös Meksikon Pueblassa pelaavan puolustaja Anderson Santamarían peluuttamista hyökkääjänä.

Peru pelaa MM-kisoissa ensi kertaa sitten vuoden 1982. Se kohtaa alkulohkossaan Tanskan, Ranskan ja Australian.

Lähde: Süddeutsche Zeitung