Perun maajoukkuekapteeni järkyttyi dopingpannansa pidentämisestä: ”Toivottavasti saatte nukuttua öisin”

© Kuva: Getty Images

Perun maajoukkueen kapteeni Paolo Guerrero on erittäin pettynyt Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen Cas:n päätökseen pidentää hänen pelikieltoaan.

Guerreron, 34, kuusi kuukautta kestänyt dopingpanna päättyi 4. toukokuuta, mutta Cas kertoi maanantaina, että pelikieltoa on jatkettu kahdeksalla kuukaudella eteenpäin. Häneltä jää täten väliin kesällä Venäjällä pelattava MM-lopputurnaus, jonne Peru selvisi ensimmäistä kertaa 36 vuoteen.

Hän sai lokakuussa vuoden pelikiellon käryttyään kokaiinista. Guerrero oli nauttinut teetä, joka oli sisältänyt kiellettyä ainetta.

Perun maajoukkuekapteenin pannaa lyhennettiin valituksen jälkeen kuudella kuukaudella. Hän yritti saada pelikieltonsa kumottua kokonaan.

Guerrero kertoi nauhoitetussa viestissä Canal N:lle olevansa erittäin pettynyt Cas:n uusimpaan päätökseen.

– Tämä on erittäin vaikeaa minulle. Minusta tuntuu, että unelmani – ensinnäkin jalkapallon pelaaminen ja toiseksi MM-kisoissa pelaaminen 36 vuoden jälkeen – ovat mennyttä, sanoi Guerrero uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Tämä on erittäin synkkä hetki siksi, mitä käyn läpi, mutta haluan toistaa maalleni ja kansalleni, että en ole ikinä käyttänyt minkääänlaisia huumeita.

– (Haluan sanoa) niille ihmisille, jotka ovat olleet osallisina tässä häpeällisessä vääryydessä, että te varastatte MM-kisani ja ehkä myös urani. Toivottavasti saatte nukuttua öisin.

Guerrero on pelannut Perun A-maajoukkueessa 83 ottelua tehden niissä 32 maalia.