Saksan tuplamestaruuden urallaan voittanut Pekka Lagerblom siirtyi koulun penkille pelihaluista huolimatta: ”Ottajia ei riittänyt”

© Kuva: Juha Tamminen

Komean kansainvälisen uran luonut 35-vuotias keskikenttäpelaaja Pekka Lagerblom on siirtynyt tällä erää pelikenttien parrasvaloista koulunpenkille. Tuplamestaruuden Werder Bremenissä voittanut taistelun ruumiillistuma opiskelee Helsingissä nykyisin urheilujournalismia.

Lagerblom ei kiistä, etteikö hänellä olisi vielä pelihaluja Veikkausliigan kentille.

– Pelihinkuja olisi ollut, mutta ottajia ei sitten riittänyt, Lagerblom toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Lagerblom on jatkanut pelaamista Kolmosessa pelaavan kulttijoukkueen SexyPöxyjen riveissä. Lahtelainen tekee myös personal trainerin hommia kuntouttaen ihmisiä. Aikaa on jäänyt myös Veikkausliigan seuraamiselle. Tiistaina kohtaavat miehen kaksi vanhaa seuraa, kun IFK Mariehamn isännöi FC Lahtea.

Maarianhaminassa Lahden Reippaan kasvatti pelasi vain yhden kauden vuonna 2013. Seura jätti kuitenkin lämpimän jäljen Lagerblomin sydämeen.

– Kyllä täältä heruu vielä isot sympatiat ja olen ”littipeukut” pystyssä.

– Se oli hyvä kokemus. Seura oli mahtava ja tykkäsin kaupungista. Siellä tehdään pitkäjänteistä työtä. Pekka Lyyski sai valmentaa pitkään ja toivottavasti Peter Lundberg saa samanlaisen työrauhan. Seura tekee aina parhaansa pienillä resursseilla.

Veikkausliigan kaudella 2016 nimiinsä vienyt IFK sai tähän kauteen vaisun alun, kun se keräsi neljään ensimmäiseen otteluun vain yhden pisteen. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on rohmunnut kuitenkin kymmenen pistettä. Lahti sen sijaan on pelannut tasaisemmin ja hävinnyt vain yhden ottelun alkukauden aikana.

– Maarianhaminalla oli hitaampi alku kauteen, mutta nyt ne koneet ovat käynnistyneet voittojen muodossa. Lahdella on ollut hyvä alkukausi. Aika lailla sellainen, mitä odotettiin. Uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin joukkueeseen ja nuoret pelaajat ovat saaneet hyvin pelirymistä kiinni. Montaa maalia ei tule. Veikkaan tasatulosta 1-1, Lagerblom puntaroi.

Aina saarelaisten kotiotteluista puhuttaessa, nousee jossain vaiheessa keskustelua esiin Wiklöf Holding Arenan pelikentän pienuus. Lagerblom ei halua kuitenkaan hirveästi korostaa kentän koon merkitystä.

– Lahdessa Kisapuisto oli aikoinaan kuin lentokenttä ja me hyödyimme silloin siitä. Oli kenttä sitten iso tai pieni, niin pelaajien pitää olla joka tapauksessa ajan tasalla. Pikemminkin kentän kunto on se, joka voi vaikuttaa oikeasti peliin.

– Pienellä kentällä peli on nopeampaa ja tavallaan hauskempaa. Keskikenttäpelaajana ehtii kumpaankin päähän astetta nopeammin, Suomen A-maajoukkueessa 12 kertaa pelannut Lagerblom toteaa.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.