Keski-Suomen valmennuskeskuksen päällikkönä vuoden alusta aloittanut Matti Lähitie jätti Veikkausliigan kentät viime kauden päätteeksi.

JJK:sta parhaiten muistettu 33-vuotias puolustaja pelasi urallaan 109 liigaottelua. Porin Jazzista aikoinaan liigauransa aloittanut liikuntatieteiden maisteri pelasi ylimmällä sarjatasolla myös FC Lahden, Vaasan Palloseuran ja Seinäjoen Jalkapallokerhon paidassa.

Lauantaina hänen kaksi vanhaa seuraansa kohtaa, kun FC Lahti isännöi Vaasan Palloseuraa. Lähitie siirtyi Vaasaan kesken kauden kauden juuri Lahdesta vuonna 2006.

– Lähdin peliajan perässä Vaasaan, mutta olin siellä melkein koko ajan loukkaantuneena. Sinä vuonna pääsin opiskelemaan myös liikuntatieteelliseen, Lähitie muistelee SuomiFutikselle.

Kesken kauden uuteen joukkueeseen siirtyminen ei ole maailman helpoin asia. Varsinkin jos ikää on vain parikymmentä vuotta.

– Kyllä siinä on totuttelemista. Joka joukkueessa on omat läpät ja se kulttuuri. Sitä kannattaa hetki haistella. Ei ehkä ihan ensimmäisenä kannata heittää läppää joukkueen kapteenista tai mennä joukkueen bussissa takapenkille istumaan.

Lähitie kertoo sopeutuneensa Vaasaan aikoinaan hyvin ja saaneensa uutta intoa tekemiseen uuden alun myötä. Miehen itseluottamus tietyllä tapaa palautui, kun hänet otettiin joukkueeseen hyvin vastaan. Silti sinne kuuluisalle takapenkille ei ollut asiaa.

– Aika lailla bussin edessä istuttiin. Taisi olla valmentajan penkistä seuraava, Lähitie naureskelee.

Vanhojen seurojensa lauantaisesta mittelöstä porilainen odottaa tasaista ottelua.

– Voittajaa on vaikea ennustaa. VPS pyrkii kovaan kontrolliin. Lahti ei ole paperilla niin kova joukkue, mitä sarjataulukko näyttää. Heillä on kuitenkin hyvin selkeä pelitapa, joka sopii pelaajien vahvuuksiin. Tokella (Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas) on myös pelisilmää, miten saada pelaajista paras hyöty irti, Lähitie kehuu.

FC Lahden riveissä pelaava Kalle Taimi on Lähitien pelikaveri SJK-vuosilta. Taimi nousi viime vuonna Huuhkajien rinkiin mukaan, mikä ei tullut täytenä yllätyksenä vanhalle joukkuetoverille.

– Hän on tehnyt hienon nousun. Kyllä sen potentiaalin näki. Hän on iso ja urheilullinen. Kalle on tehnyt tosi paljon duunia ja saanut vastuuta. Hän ei ollut mikään lapsitähti, joten hän on saanut rauhassa kasvaa ja kehittyä, Lähitie arvioi.