Simo Valakari yhdistettiin pestiin Skotlannissa: ”Sama todennäköisyys kuin että José Mourinho palaisi Chelseaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Tromsøn suomalainen päävalmentaja Simo Valakari on tehnyt hyvää työtä seuran peräsimessä. Vedonlyöntiyhtiö tarjosi Valakarin siirtymiselle skottiseuran peräsimeen alhaista todennäköisyyttä, mutta se herätti kysymyksiä Norjassa.

Viime kaudella Valakari pelasti Tromsøn putoamiselta ja tällä hetkellä joukkue on Norjan Eliteserienissä sijalla kahdeksan. Skotlannin Valioliigaan noussut St. Mirren on palkkaamassa uuden managerin ensi kaudeksi. Valakarin palkkaamiselle vedonlyöntiyhtiö tarjosi 25:1 todennäköisyyttä.

– Se on sama todennäköisyys kuin että José Mourinho palaisi Chelseaan. En tiennyt kertoimia, mutta tarkistin Chelsean tulevan managerin kertoimet, joten kyllä, se on varmaankin yhtä todennäköistä, Valakari sanoi norjalaiselle rbnett.no-sivustolle.

Valakari allekirjoitti viime kaudella kolmen vuoden sopimuksn Tromsøn kanssa, eikä hänellä ole mikään kiire siirtyä muualle. Valakari kuitenkin myönsi, että hänellä on unelmana joskus valmentaa Brittein saarilla.

– Totta kai. Tavoitteeni oli tulla Suomesta pois ja tulin tänne. Olen todella tyytyväinen, että tulin tänne. Eliteserien on hyvä sarja ja opin kokoajan lisää, joten tämä on hyvä paikka olla. Mutta kuten myös pelaajilla, sinulla täytyy olla unelmia ja tavoitteita siitä, minne haluat päästä. Tekemällä asiat todella hyvin missä sitten olitkaan, kaikki on mahdollista.

– Olen aina sanonut, että unelmani on työskennellä Englannissa tai Iso-Britanniassa. Siellä jalkapallokulttuuri on niin mahtava, Valakari jatkoi.

Valakari tuskin on siirtymässä St. Mirreniin, mutta hyvät otteet Tromsøn peräsimessä varmasti herättävät kiinnostusta. Seuran urheilutoimenjohtaja Svein-Morten Johansen ei pelkää, että Valakari yhtäkkiä häipyisi.

– Simolla on nimeä Skotlannissa ja Englannissa pelattuaan siellä. On luonnollista, että he mahdollisesti mainitsevat hänen nimensä suhteiden takia useammin kuin muiden Norjassa valmentavien nimiä.

– Hänen nimensä mainittiin myös ennen kuin hän tuli tänne, kun Motherwell etsi uutta päävalmentajaa. On selvää, että monet ovat nähneet hänen tuloksensa SJK:ssa Suomessa ja täällä TIL:ssä.

Johansen haluaa tukea Valakaria urallaan ja mahdollisesti joskus toivottaa menestystä uuteen seuraan lähtiessään. Mutta ei vielä.

– Olen todella luottavainen siihen, mitä hän minulle sanoo. Hän haluaa olla täällä ja saavuttaa jotain yhdessä. Mielestäni on vain positiivista, että hän on kiinnostava valmentaja, Johansen totesi.