SJK:ssa tehtävistään vapautettu Tommi Kautonen: ”Iso pettymys, mutta työ jatkuu”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:sta tuli ensimmäinen veikkausliigaseura, joka vaihtoi tällä kaudella päävalmentajaa. Vakanssinsa SJK:n peräsimessä menettänyt Tommi Kautonen suhtautuu asiaan pettymyksestä huolimatta realistisesti.

– Totta kai tämä on iso henkilökohtainen pettymys, että työ täällä jäi näin lyhyeksi. SJK on hieno seura ja toivon kaikille tässä yhteisössä hyvää jatkoa ja parempaa menestystä tulevaisuudessa, Kautonen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kautosen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Maanantai-iltana sain tietää, etten jatka enää joukkueen kanssa. Kovin paljon en ole tulevaisuutta vielä miettinyt. Nyt pitää vetää hetki happea ja tehdä tiukkaa itse-analyysiä siitä, miksi näin kävi. Varmasti virheitä tuli tehtyä, mutta niistä pitää oppia ja pyrkiä kehittymään tulevaisuutta varten.

Yhdestä asiasta Kautonen on varma.

– Kun olen saanut purettua tämän tilanteen itseni kanssa, niin tulen varmuudella jatkamaan valmentamista. Nyt on aika siirtyä jonnekin muualle hankkimaan lisää kannuksia, ja ehkä palata joskus takaisin vaikkapa Seinäjoelle, Kautonen naurahtaa.

– Tämä pesti jäi tällä kertaa lyhyeksi. Nyt mietitään hetki ja sitten tullaan varmuudella takaisin, Tommi Kautonen päättää.

Juho Hirvonen