PS Kemin riveissä hyvän kauden 2016 pelannut Joona Veteli siirtyi norjalaisen Fredrikstad FK:n riveihin kaudeksi 2017. Korkein tavoittein viime kauteen 1. Divisioonassa lähtenyt perinteikäs norjalaisseura tippui kuitenkin täksi kaudeksi Norjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle 2. Divisioonaan, joka oli seuralle ja 23-vuotiaalle pelaajalle hurja pettymys.

– Moni asia meni sen myötä uusiksi. Valmennus vaihtui ja tänne taisi jäädä vain viisi pelaajaa viime kauden joukkueesta. Oma tekemiseni on silti jatkunut samaan tahtiin kuin viime vuonna. En ole välittänyt muutoksista, Veteli kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Fredrikstad on pelannut alkaneella kaudella viisi ottelua, joista sen pistetili on kasvanut kahdeksalla pisteellä. Veteli on pelannut niissä vain kahdessa viimeisessä, sillä alla on pitkä poissaolo.

– Olin juuri kuusi kuukautta loukkaantuneena. Marraskuussa minulta murtui varvas, joka piti sivussa kuusi viikkoa. Sitten polvestani meni sivuside, josta toivuttuani minulle tuli vielä mystinen kantapäävamma. Nyt olen kuitenkin pelikunnossa, mutta kuntoni pitää vielä vähän parantua.

Viime kaudella sarjaporrasta korkeammalla 25 ottelua pelannut ja kolme maalia viimeistellyt keskikenttäpelaaja tulee olemaan tärkeä palanen joukkueen palapelissä.

– Valmentaja on kertonut, että tulen pelaamaan todella paljon ja minulta odotetaan tehoja. Odotan paljon tehoja itsekin. Syöttöjä ja myös maaleja.

Kemiläinen pelaa tällä kaudella aiempaa hyökkäävämmässä roolissa.

– Nyt olen pelannut kymppipaikkaa ja sisäänleikkaavana laitahyökkääjänä. Valmentaja halusi minut hyökkäyspään rooliin, koska tuon hyökkäyksiin vaihtoehtoja. Tykkään kyllä ihan pelata näillä pelipaikoilla, koska olen mielestäni parempi hyökkäyssuuntaan kuin puolustussuuntaan, Veteli arvioi.

Fanien suosioon viime kaudella päässyt Veteli tunnistetaan kaupungin katukuvassa. Hän kertoo viihtyvänsä Norjassa.

– Kyllä fanit tunnistavat, mutta he eivät uskalla tulla puhumaan, koska en puhu norjaa. Ihan pari ihmistä vain on tullut jutulle. Täällä on hyvä olla. Olen viihtynyt ja vietän paljon aikaa joukkuekavereideni kanssa. Nyt sain myös suomalaista seuraa tänne, kun Mikko Viitikko tuli.

Veteli on ehtinyt katsomaan Veikkausliigassa sarjataulukon hännille juuttuneen PS Kemin otteita. Hän ei ole kovin vakuuttunut näkemästään.

– Normaalisti alkukausi on ollut se, joka Kemillä on mennyt hyvin, joten nyt hieman pelkään tippumista.

Kemiläiset yrittävät kääntää kurssiaan, kun he isännöivät tiistain kierroksella viime vuoden pronssijoukkue Ilvestä.

– Sauvosaari on pieni kenttä ja nurmi ei ole täydessä kunnossa, joten kaksinkamppailuja on varmasti luvassa.

– Ilves on nuori ja heillä on tietty pelisysteemi, jota he hyvin noudattavat. Olen seurannut mielenkiinnolla heidän toimintaansa jo pari vuotta, 178-senttinen Veteli kehuu.