Upean uran pelannut Veikkausliigan legenda muistelee uransa päättymistä: ”Olin jo aika rikki!”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisille jalkapallofaneille tuttu Rami Hakanpää siirtyi topparin tontilta valmennuksen puolelle, kun hän päätti komean Veikkausliiga-uransa kauden 2013 päätteeksi. Nykyisin hän valmentaa Kakkosessa pelaavaa PK Keski-Uusimaata.

Hakanpää pelasi yhteensä 305 ottelua Veikkausliigassa FC Jazzissa, HJK:ssa, FC Hongassa ja Kuopion Palloseurassa, joka jäi miehen viimeiseksi seuraksi. Veikkausliigan legendaksi valittu Hakanpää muistelee nyt uransa päättymistä. Uran viimeinen kausi Kuopiossa ei ollut helppo, sillä otteluita kertyi vain viisi alkukaudella tulleen polvivamman vuoksi.

– Olin jo aika rikki. En pystynyt treenaamaan kuin sen pari kertaa viikossa, kun polveni turposi sitten koko ajan. Huomasin, että ”tästä ei tule mitään”, olin jo vanha ja nuoret tulivat ohi. Oli oikea hetki lopettaa, Hakanpää kertaa SuomiFutis-sivustolle.

Hurjat viisi mestaruutta ja viisi hopeamitalia urallaan voittanut Hakanpää harkitsi lopettamista jo vuotta aiemmin.

– Mietin jo pitkään viimeisenä HJK-vuotena lopettavani, koska voitimme tuplan ja minulla oli kauden jälkeen tasan 300 liigapeliä. KuPS kuitenkin kyseli minut vielä vuodeksi mukaan ja päätin lähteä. Se oli hyvä päätös, sillä muuten olisi oikeasti voinut jäädä kaivelemaan.

Hakanpää seuraa aktiivisesti Veikkausliigaa. KuPS:n vahva alkukausi ei ole yllättänyt 39-vuotiasta porilaista.

– KuPS on aika hyvässä vireessä. Heidän peli on hyvällä mallilla ja viime vuonna he saivat uudella koutsilla hienon sijoituksen.

– Jo silloin kun minä pelasin, Nissiset ja Savolaiset alkoivat lyömään läpi. Heidän B-junnut olivat ihan pirun kovia. Nyt he ovat muutaman vuoden vanhempia ja lisänä hyviä täsmähankintoja, Hakanpää kehuu joukkueen rakennetta.

LUE MYÖS Honkavaaran kommentit joukkueen pelaajapolitiikasta.

KuPS kohtaa kotonaan lauantaina PS Kemin, jolle alkukausi on ollut synkkä. Kemiläiset löytyvät sarjataulukon viimeiseltä sijalta.

– Aika vahvasti uskon KuPS:n voittoon. Kemi on yleensä aloittanut kauden hyvin, mutta nyt tilanne on erilainen. Se luo paineita ja uskon, että siellä vähän jo varmaan kenkää puristaa.

Hakanpää muistuttaa kuitenkin, että pisteitä on vielä kymmeniä jaossa. Nuorena poikana kun puolustaja siirtyi HJK:hon, sai hän kokeneelta pelaajalta ohjeen, joka on jäänyt muistiin.

– Kolmannen kierroksen puolivälissä voi vasta katsoa sarjataulukkoa. Sitä ennen se on turhaa, Hakanpää opastaa.

Jesse Happonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.