Patrik Lomski kuului Turun Palloseuran joukkueeseen vielä kaudella 2016, mutta päätti lopettaa uransa alkuvuonna 2017, kun palo pelaamista kohtaan sammui alle kolmikymppisenä.

Mies hyppäsi sivuun jalkapallosta, mutta on seurannut vanhan seuransa otteita tämän kauden Veikkausliigassa kotikatsomon puolelta.

– Joukkueessa on vähän samaa kuin 2014, jolloin tipuimme. Silloinkin oli aika nuori joukkue ja pelasimme hyvin, mutta emme saaneet tuloksia. Usein johdimme pelejä, mutta sitten puppeloimme johtoasemiamme, TPS-kasvatti muistelee SuomiFutikselle.

Palloseuran joukkue on muuttunut hieman 29-vuotiaan Lomskin pelivuosilta.

Miro Tenhoilla ja kumppaneilla on nyt paljon enemmän kokemusta ja he ovat fyysisesti valmiimpia. Hyökkäyksessä on Mikko Hyyrysen kokoinen aukko, jota Ääritalo (Mika) ja Ristola (Aleksi) koittavat paikata.

TPS:n alkukausi on ollut tuloksellisesti heikko. Joukkue on kerryttänyt pistesaldoaan neljällä pisteellä kuudesta ottelusta. Lomski muistaa uraltaan, kuinka alkukaudet ovat näyttäneet kaudelle suuntaa.

– Tosiaan silloin 2014 aloitimme huonosti ja tipuimme. Vepsussa voitimme pronssia kaudella 2013, kun olimme aloittaneet sarjan keväällä todella hyvin. Jos ei kymmeneen peliin tule voittoja, niin silloin se mörkö voi tulla olkapäille. Mielestäni TPS:n kannattaa pelata maltillisesti nyt vain peli kerrallaan, sillä on heillä kuitenkin maalipaikkoja ollut ihan hyvin pelistä toiseen.

TPS matkaa sunnuntaina Veikkausliigassa PS Kemin vieraaksi. Lähtökohdat otteluun ovat sanalla sanoen kutkuttavat, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukon hänniltä vain pisteen päässä toisistaan.

Joku voisi ajatella ottelun niin kutsutuksi ”kuuden pisteen” -otteluksi, mutta keskikentän oikealla laidalla urallaan viihtynyt Lomski muistuttaa, että kyseessä on vain yksi ottelu pitkässä sarjassa.

– Voin kertoa, että pelaajan näkökulmasta ei koskaan tullut vertailtua pelien tärkeyden välillä. Se on eri asia sitten, kun kautta on jäljellä se 4-5 ottelua, jolloin sijoitukset ovat paremmin hahmottuneet.

Puolassakin urallaan pelannut Lomski odottaa sunnuntain ottelusta tasaista vääntöä.

– TPS lähtee otteluun pienenä altavastaajana jäätävän matkan takia. Jos peli olisi Veritaksella, asia olisi toisin. Kemi on joukkue, joka raapii ja juoksee kuin hullut. Pelitavaltaan tässä kohtaa aika erilaiset jengit. Toivon totta kai Tepsin voittoa, mutta veikkaan tasapeliä.