Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue on raivannut tiensä marraskuussa Uruguayssa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin. Asia varmistui, kun Suomi kaatoi Liettuassa pelattavissa EM-kisoissa Englannin ottelussa turnauksen kolmannesta sijasta maalein 2-1.

Englanti johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen Jessica Parkin maalilla 1-0, mutta toisella jaksolla Pikkuhelmarit esitteli jo tutuksi tullutta taistelutahtoaan ja henkistä kanttiaan.

Vaihdosta kentälle tullut Annika Huhta teki Suomelle tasoitusmaalin 46. peliminuutilla, ja Jenni Kantanen iski numeroiksi 2-1, kun peliä oli pelattu 61 minuuttia.

Helmarit

@HelmaritFI
MAAAALIIIII 🙌🏼 🙌🏼 Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1 46. peliminuutilla 🇫🇮 Maalin viimeisteli Annika Huhta Aino Vuorisen esityöstä. #Pikkuhelmarit #WU17EURO #ENGFIN 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇫🇮

Helmarit

@HelmaritFI
Englanti oli erittäin lähellä siirtyä uudestaan johtoon.. Suomen maali oli jo tyhjä, mutta Jessica Park laukoi tolppaan. #Pikkuhelmarit #WU17EURO #ENGFIN 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇫🇮

Helmarit

@HelmaritFI
SUOMI SIIRTYI 2-1-JOHTOON! U17-tytöt käyvät Englannin kanssa hurjaa taistoa MM-kisapaikasta 🙌🏼 Johtomaalin teki 61. minuutilla Jenni Kantanen Vilma Koiviston syötöstä. Tällä buustilla eteenpäin 💥 💥 #Pikkuhelmarit #WU17EURO #ENGFIN 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇫🇮

Enempää maaleja ei nähty, ja Suomi pääsi juhlimaan historiallista saavutustaan.

Helmarit

@HelmaritFI
SUOMI U17-TYTTÖJEN MM-KISOIHIN 🇫🇮🇺🇾
Suomi voitti Englannin 2-1 Annika Huhdan ja Jenni Kantasen maaleilla ja sijoittuu EM-lopputurnauksessa kolmanneksi. TÄMÄ JOUKKUE 💥🔥❤️ #Pikkuhelmarit #WU17EURO