Valioliiga päättyy, yhdellä seuralla toivoton tehtävä – ”Meillä on 0,01 prosentin mahdollisuus”

© Kuva: Getty Images

Swansean seitsemän vuotta kestänyt jakso Valioliigassa näyttää päättyvän sunnuntaina, kun pelataan sarjan päätöskierros.

Ohittaakseen Southamptonin taulukossa Swansea tarvitsee kotivoiton Stokesta ja kymmenen maalin kiinni kuromisen maalierovertailussa. Samaan aikaan Saintsin pitää hävitä Manchester Citylle.

Swansean kohtaloksi saattoi koitua edellinen kotipeli Southamptonia vastaan. Vierasjoukkue nappasi elintärkeän 1–0-voiton.

– Southampton-pelin jälkeen tuntui kuin maanjäristys olisi iskenyt – 7,5 Richterin asteikolla, portugalilainen Carvalhal kommentoi ESPN FC:n verkkosivujen mukaan.

– Se oli todella hirveätä. Seuraavana päivänä annoin pelaajille vapaapäivän, jotta he pääsisivät pois siitä tilanteesta. Kaikki olivat surullisia, mutta nyt se on muuttunut, koska meillä on peli. Meillä on vähän toivoa, ja meidän on taisteltava siitä. Meillä ei ole yhden prosentin mahdollisuus, meillä on 0,01 prosentin mahdollisuus, mutta hengitämme vielä hiukan, joten katsotaan.

Carvalhal otti Swanseassa ohjat joulukuun lopussa, kun joukkue oli Valioliigan jumbopaikalla viisi pistettä putoamisviivan alapuolella.