Veikkausliigan kuumin oikea jalka? – ”On ollut hienoa katsoa, kun hän on ollut ilmiliekeissä”

© Kuva: Juha Tamminen

Loukkaantumisten sävyttämän uransa pari vuotta sitten päättänyt Jarno Parikka voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta HJK:n paidassa. Maalinjanoinen hyökkääjä ehti ennen lopettamistaan edustaa myös Vaasan Palloseuraa vuosina 2012-2014, jolloin palkintokaappin tarttui yksi pronssimitali.

Nykyisin Parikka on viittä vaille valmis luokanopettaja, mutta on jatkanut intohimoisesti Veikkausliigan seuraamista. Eniten tarkkailun alla ovat juurikin HJK ja VPS. Vaasalaisten alkukauden otteet ovat miellyttäneet Parikkaa.

– Ihan hyvältä on näyttänyt. Tämä on tasainen sarja, jossa vähän kaikki joukkueet ovat ailahdelleet. Vaasassa on tehty systemaattisesti hyvää työtä jo monta vuotta ja toivon, että he pärjäävät sen myötä, Parikka kertoo SuomiFutis-sivustolle.

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall on ollut yksi alkukauden isoimmista onnistujista koko liigassa. Maaleja keskikenttämies on paukuttanut jo viisi kappaletta, joista viimeisin nähtiin maanantaina vapaapotkusta FC Honkaa vastaan.

– On ollut hienoa katsoa, kun vanha pelikaverini on ollut ilmiliekeissä. Hän on saanut nyt kunnolla palloa puiden väliin. ”Seba” on päässyt näyttämään sitä erikoisosaamistaan erikoistilanteissa. Hän pystyy monipuolisesti antamaan niitä oikealla jalallaan, jota hän on aina treenannut paljon.

Vaasalaisten seuraava ottelu on perjantaina Tampereella, kun joukkue matkaa Ilveksen vieraaksi.

– Ilvestä vastaan on vaikea pelata, he tekevät paljon hommia ja ovat siten valmentajansa näköinen joukkue. Ilves oli se joukkue, joka pysäytti ensimmäisenä RoPS:n lennon. He pistivät kauden alussa myös Klubin koville Helsingissä. Joka pelissä voi käydä miten vaan, mutta pidän Vepsua silti pienoisena suosikkina, Parikka puntaroi.

Laajemmassa kuvassa Parikka luottaa Vepsun tekemiseen, ja uskoo näkevänsä joukkueen sarjan kärkipäässä syksyllä.

– VPS voi yltää mitaleille ja europaikkaan. Joukkue näytti siltä jo viime vuonna ja näytti myös tasonsa Euroopassa, mutta sitten tuli Brøndby-otteluiden jälkeen se todella huono vaihe, joka heikensi sijoitusta. Uskon, että HJK voittaa sarjan, mutta sen takana taistelu on kovaa ja Vepsu taistelee varmasti mitalista. Joukkue voi yltää vaikka hopealle, Parikka arvioi.

Jesse Happonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.