Vuodessa Kakkosesta Eurooppa-liigan karsintoihin – FC Lahden huippulupaus tähyää ulkomaille

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

FC Lahden keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti on ottanut lyhyessä ajassa valtavia harppauksia urallaan.

Jäntti, 18, solmi tammikuussa 1+2-vuotisen sopimuksen Lahteen vietettyään edelliset kaksi kautta kasvattajaseuransa Pallokerho Keski-Uusimaan riveissä Kakkosessa. Nuorempana hän pelasi myös Tuusulan Palloseurassa. Viime vuonna vastuuta tuli kolmannella sarjatasolla 19 ottelun verran. Jäntti oli jokaisessa pelissä aloituskokoonpanossa.

Ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoihin lukeutuva Jäntti sai jo talvella Suomen Cupissa mukavasti minuutteja Lahden paidassa. Alkaneella Veikkausliigan kaudella hän on ollut kentällä jokaisessa ottelussa.

– Talvi antoi varmuutta tekemisestäni. Osasin odottaa, että pääsen antamaan näyttöjä, kun kausi alkaa. Näin paljon vastuuta en kuitenkaan odottanut, Jäntti kertoo FC Lahden sivuilla.

– Tasoero Kakkoseen on ollut iso, se näkyy ihan kaikessa. Omaa kehitystäni on tukenut parhaiten ihan jokapäiväinen tekeminen. Päivissä on selkeä rytmi ja saan seuralta apuja muun muassa fysiikkapuoleen. He neuvovat mitä kannattaa treenata ja miten paljon. Siitä on ollut minulle todella iso hyöty. Jatkoin Lahteen muuttaessani lukiota, mutta tällä hetkellä koulu on osaltani tauolla.

Kesällä Jäntti pääsee mittaamaan tasoaan jälleen entistä isommissa ympyröissä, kun FC lahti pelaa Eurooppa-liigan karsinnoissa ja Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue isännöi ikäluokan EM-kisoja heinäkuussa.

– Odotan erittäin innoissani sekä Lahden kv-pelejä että U19 EM-kisoja. En ole mitään vastaavaa koskaan kokenut. Pääsen heti tavoittelemaan tuollaisia pelejä, kun olen tässä joukkueessa ensimmäistä vuotta.

– Olen päässyt pelaamaan liigassa niin hyvin, että uskon tietysti sen nostaneen osakkeitani Juhan (U19-päävalmentaja Malinen) papereissa. Odotan kisoja kyllä todella isolla mielenkiinnolla. On niin siistiä päästä testaamaan omaa tasoa Euroopan huippumaita vastaan, jos vain joukkueeseen mahdun.

Jäntti on ilahtunut myös muiden nuorien pelaajien saamista mahdollisuuksista tämän kauden Veikkausliigassa.

– Jossain vaiheessa tuntui, että Veikkausliigassa ei ollut niin paljon nuoria pelaajia tai että he eivät päässeet pelaamaan. Nyt alkukaudesta on ollut vuonna 1999, 2000 ja 2001 syntyneitä useitakin. Se on tosi hienoa. Meillä Lahdessakin on monta hyvää nuorta.

– Haluan lähteä ulkomaille jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Liian kiire ei kuitenkaan saa olla, siitä ei voi tulla pakkomielle. Silloin ei onnistu peleissä täällä Suomessa. Lähitulevaisuudessa toivon, että pääsisin johonkin Eurooppaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!